TITO JE BIO JEDAN, A ON JE DRUGI: Miliću sedmi mandat predsednika opštine Veliko Gradište

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Veliko Gradište verifikovani su mandati 25 odbornika sa pet izbornih lista.

Foto: Profimedia/M.V.

U novom sazivu SO Veliko Gradište ima 15 odbornika sa liste SNS „Aleksandar Vučić – Veliko Gradište ne sme da stane“, četvoro sa liste „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, četvoro sa liste „Srbija protiv nasilja-Pek Dunav Stig – Za život ovde“ i po jedan sa lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ i „Dr Miloš Jovanović – Nada za Veliko Gradište – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović“.

Predsedavanje lokalnim parlamentom u narednom periodu nastaviće Vladimir Štrbac, koji je i do sada obavljao funkciju predsednika SO Veliko Gradište, dok je za njegovog zamenika izabran Slađan Marković. Takođe, i sekretar Skupštine, Tamara Marić, postavljena je još jednom na ovu funkciju.

Na sednici su birani predsednik opštine i njegov zamenik. Dragan Milić je dobio još jedan predsednički mandat, a za zamenika je izabran Nedeljko Vasić.

U novi saziv Opštinskog veća izabrani su: Dejan Radovanović, Dejan Ivanović, Vojče Trajković, Darko Tadić i Zoran Nikolić.

Inače, Dragan Milić rođen 7. novembra 1959. godine u Kumanu kod Velikog Gradišta, a diplomirao je na Višoj ekonomskoj školi u Beogradu.

Rad u lokalnoj samoupravi počinje kao referent mesne kancelarije, 1979. godine. Od 1985. godine radio je kao komercijalista u privrednom kombinatu, a 1987. godine kao direktor zemljoradničke zadruge.

Od 1992. godine obavlja funkciju predsednika Skupštine opštine, a od 1993. do 2004. godine predsednika Izvršnog odbora opštine Veliko Gradište. Od 1993. godine do 1997. godine bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije ispred Socijalističke partije Srbije.

Za predsednika opštine drugi put je izabran na direktnim izborima 2004. godine sa četvorogodišnjim mandatom. Od 2010. godine ponovo obavlja ovu funkciju, a još dva mandata dobija i na lokalnim izborima 2012. i 2016. godine. 2020. godine ušao je u šesti mandat izborom za predsednika opštine sa liste Srpske napredne stranke kao i ove 2024. godine kada započinje sedmi mandat na mestu predsednika opštine. U međuvremenu, od kraja 2023. do početka novog mandata obavljao je funkciju predsednika Privremenog organa opštine.

Osnivač je Grupe građana “Za selo i grad – Dragan Milić“, a danas je član Srpske napredne stranke.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Pa neka bude čovek doživotni predsednik kada očigledno najbolje zna da vodi politiku. Da su ovi ostali bolji od njega, pobedili bi ga već jednom za tolike godine. Ja mu lično skidam kapu na sposobnosti i snalažljivosti, a ovi ostali neka batale politiku jer su očigledno nedorasli tom zanatu!

  2. Ko drugi da bude predsednik nego Milic. Dobro je da se oslobodio i zamenika krivolovca koji mu je samo probleme pravio. Nemilosrdno je trosio po restoranima, ruckovi vecere i nosio je i kuci iz kafane. Veliki problem je napravio svojevoljnim ukidanjem Silafesta. Sada je pomeren ka izlaznim vratima. U kampanji vise je vremena provodio po restoranima nego po mitinzima. Najvise se angazuje oko krivolova dok na sastanke po selima se ne pojavljuje. Luftira se rukovodstvo a i strasno izgleda za drzavnog funkcionera.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker