AMERIČKA DELEGACIJA U POSETI PETROVCU: Potpisan sporazum o ostvarivanju autonomije vlaške nacionalne zajednice u Republici Srbiji

Shodno potpisanom sporazumu o ostvarivanju autonomije vlaške nacionalne zajednice u Republici Srbiji, danas je održan sastanak političkog savetnika u Ambasadi SAD-a Tomasa Lija i predstavnika Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

Foto: Promo

U okviru radne posete delegacije političkog odeljenja ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji danas je u Petrovcu na Mlavi održan sastanak političkog savetnika u Ambasadi SAD-a Tomasa Lija i predstavnika Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

Tomas Li i njegova saradnica sa predsednikom Saveta Novicom Janoševićem, predsednikom Izvršnog odbora NSV-a Radišom Dragojevićem, kao i sekretarom Bojanom Modrlanovićem razgovarali su o izazovima sa kojima se suočava Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine u Republici Srbiji i o tome koliko se, zahvaljujući radu Nacionalnog saveta Vlaha u Republici Srbiji, u proteklom periodu delovalo u okviru ostvarivanja prava vlaške nacionalne zajednice u oblastima kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma.

Inače, 8. oktobra, predsednik Nacionalnog Saveta Vlaha i predsednik Pokreta Vlaha Srbije potpisali su sporazum o saradnji kojim se definiše saradnja u oblastima u kojima na osnovu Zakona vlaška nacionalna zajednica ostvaruje autonomiju u Republici Srbiji.

Pokret Vlaha Srbije, kao najbrojnije udruženje koje se isključivo bavi ostvarivanjem interesa vlaha, posebno se obavezuje da u okviru državnopravnog sistema Republike Srbije pomogne u afirmaciji kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma vlaške nacionalne zajednice.

PROČITAJ I

10 Komentari

  1. Koja laž, taj tupavi janoš zastupa samo svoj interes i naprednih radikala čiji je predsednik, licemerno i jezivo šta ovi ljudi rade.

  2. Novica Janosevic je propali političar Srpske napredne stranke koji istovremeno obavlja funkciju predsednika Opštinskog Odbora Srpske napredne stranke Kučevo i predsednika Nacionalnog saveta Vlaha. Ugrinović iz Pokreta Vlaha nema deset članova, rođeni ujak mu je zamenik a konkubina generalni sekretar. U svakom slučaju nijedan od njih ne može da predstavlja Vlahe jer su bruka za Vlahe. Među vlaškim življem nemaju nikakav autoritet. Narod ne može da ih smisli. U Nacionalnom savetu Vlaha ima najmanje Vlaha jer je Novica upisao u poseban birački spisak koga god je mogao da uceni, nezavisno kojoj naciji pripada. Što pre odu u sramnu istoriju, bolje je za sve nas.

  3. Još jedna prodana duša za šaku dolara. Amerikanci kupuju takve gnjide da za njih obavljaju najprljavije poslove a posle ih nalaze po kanalizacijama i djubrištima. Tako će i ova gnjida da završi. A svim Vlasina koji se priklone ovom gmazu savet – “Ko sa djavolom tikve sadi o glavi mu se razbiju”. Nećemo dati da se Srbija cepa po američkom scenariju.

  4. Na celu drzave Srbije se nalazi kolonijalna uprava, zato sto bi vlast koja upravlja samostalnom Srbijom proterala gospodina Lija a mozda i celu Americku ambasadu zbog mesanja u unutrasnja pitanja Srbije

  5. Nekad je radikal Janošević zastupao interese dr Vojislava Šešelja. Svest mu se nije promenila, jednom radikal, zauvek radikal. On je sve samo nije predstavnik Vlaške nacionalne manjine. Ceo njegov život je spletkarenje i uništavanje pametnijih od njega.

  6. Novica Janosevic je verovatno 2007. kao radikal protestovao ispred Američke ambasade a sada sedi sa njima za istim stolom. Znaju Amerikanci ko je Novica Janosevic .Ovo je Janoseviceva zadnja vladavina koja je celo vreme bila očajna. Vreme je da se vrati u svoje selo da čuva ovce jer za drugo i nije.

  7. Ne zna se šta je gore. Janošević koji je bio radikal pa SNS, Ugrinović koji kokošari po njegovom nalogu. Fale im Perić kobasičar i ekipa iz Bora, Miki, Kokelić i Radojica. Svi su i u SNS bili i sad po nalogu mute vodu među Vlasima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker