SAMOUBISTVO ILI UBISTVO? Bankar iz Žagubice se obesio zbog otkaza, ili je ubijen zbog dugova?

Dejan Tošić (55), predsednik Fudbalskog saveza opštine Žagubica, lokalni funkcioner i bankar, obesio se u štali na svom imanju u Suvom Dolu, dva dana pre nego što je trebalo da počne da radi na novom radnom mestu!

Dejan Tošić/Foto: Privatna arhiva

Prema jednoj verziji on se ubio zbog zelenaša, a prema drugoj jer je ostao bez posla u banci.

Telo nesrećnog čoveka pronađeno je u subotu oko 14:00 časova.

– Tošić, koji je inače i predsednik mesne kancelarije u selu, pre podne je došao u selo kako bi platio neke račune i doneo piće majstorima koji su radili na renoviranju Doma kulture. U jednom momentu je zamolio nekoga od komšija da ga odveze do kuće, gde je otišao u štalu i obesio se. Meštani su ga zatekli tamo, pa odmah obavestili Hitnu pomoć i policiju – priča naš izvor iz istrage:

– Navodno, pored Tošića je pronađeno i oproštajno pismo, a kako je bilo jasno da je reč o samoubistvu, nije naložena obdukcija. Prema nekim pričama, on je imao zelenaške dugove, a prema drugoj verziji, nije mogao da podnese to što je ostao bez posla banci, ali istraga svakako ide u više pravaca. Posebno je zanimljivo to što je nestao Tošićev telefon – dodao je naš sagovornik.

Kako navodi naš izvor, Tošić je pre nekog vremena dobio otkaz u banci.

– On je tužio banku i navodno je trebalo da dobije spor i vrati se na posao. U međuvremenu je radio kao knjigovođa, a dobio je i novi posao u jednom mestu u opštini Žagubica, gde je trebalo da počne da radi baš danas – kaže izvor.

Dejanova prijateljica navodi da su u Žagubici svi potreseni tragičnom smrću Tošića.

– Ne možemo da dođemo sebi od šoka, a pogađaju nas priče da je imao dugove. Dejan je više od 30 godina radio kao bankar, a pre nekog vremena je dobio otkaz. Navodno, pronađeni su neki sitni propusti, pa je on otpušten, sa čime nikako nije mogao da se pomiri – priča naša sagovornica:

BOLELA GA NEPRAVDA

– On jeste imao kredit, ali ga je redovno plaćao pošto je u međuvremenu pronašao drugi posao. Nažalost, nepravda ga je strašno bolela, kao i priče da je napravio problem na radnom mestu. Dejan je tokom duge karijere čak više puta nagrađivan.

Kako kaže, fudbal je bio njegova velika ljubav.

– Dejan je dugo trenirao fudbal, kasnije je postao sudija, a u dva mandata je bio predsednik FS Žagubica, on je tu radio od samog osnivanja. Svi smo u šoku, teško nam je i ne možemo da verujemo šta se dogodilo – kazala je prijateljica.

Tošić je imao najduži staž u vršenju delegatske funkcije na zonskom stepenu takmičenja i po mnogim funkcijama koje je obavljao u fudbalskom savezu.

PORODICA ZA PRIMER

Iza pokojnog Tošića ostala je majka, supruga i dve ćerke, kao i zet i unuka.

– Jedna ćerka je lekar i ima bebu od šest meseci, a druga završava fakultet. Supruga mu je zaposlena u opštini, a i majka mu je još živa. Oni žive delom u Žagubici, a delom u Suvom Dolu, u kući koju su nasledili i održavaju je. Porodica za primer – kazale su komšije.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker