POVRATAK ZIME: Temperatura pala za 10 stepeni, gde se očekuje najviše snega

U Srbiju je stigla promena vremena i donela padavine, jak vetar i zahlađenje. Narandžasti meteo-alarm najavljen u zapadnoj, jugozapadnoj, jugoistočnoj Srbiji.

Ilustracija: Profimedia

Meteorolozi za sredu najavljuju znatno hladnije vreme kišu, susnežicu i sneg i u nižim predelima.

Očekuje se da će danas u centralnim i južnim krajevima biti formiran snežni pokrivač visine pet do 20 centimetara, na planinama i više uz stvaranje snežnih nanosa. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

U Vojvodini od sredine dana, a u centralnim i zapadnim krajevima uveče i tokom noći prestanak padavina.

U Braničevskom okrugu će biti oblačno, hladno i vetrovito. U nižim predelima povremeno mešovite padavine, kiša i sneg, a u višim sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Kasnije posle podne i uveče prestanak padavina.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštili su da ovog jutra snega od pet do 10 centimetara ima na putu I B-40: Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci).

Snega od pet do deset centimetara ima i na putu II A-231, Vlasinsko Jezero – granica Srbija/Bugarska (Ribarci). Na ostalim putevima ima do pet centimetara snega.

U sklopu ove oblačnosti stigao je i hladniji vazduh – temperatura je u odnosu na prethodne dane niža za sedam do 10 stepeni.

Najniža temperatura tokom dana biće od nula do četiri, najviša od tri do osam stepeni.

Tokom dana na snazi će biti narandžasti meteo-alarm za područje zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, kao i na području Kosova i Metohije.

U četvrtak se očekuje slabljenje vetra, do kraja sedmice hladno i uglavnom suvo u većini krajeva.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker