EDUKACIJA OSNOVACA: „Pravilno je bezbedno“

„Infrastruktura železnice Srbije“ u Požarevcu su započele ovogodišnju realizaciju edukativne, društveno odgovorne kampanje pod nazivom „Pravilno je bezbedno“, namenjene najmlađim učenicima osnovnih škola širom Srbije.

OŠ “Kralj Aleksandar Prvi”

Akcija je započela prezentacijom u Osnovnoj školi„Kralj Aleksandar Prvi“, a nastavila se u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

U okviru akcije „Pravilno je bezbedno“, učenicima je predstavljena multimedijalna prezentacija i održano edukativno predavanje o bezbednosti na putnim prelazima i u pružnom pojasu. Sa ciljem prevencija nesreća na putnim prelazima, železnička kompanija „Infrastruktura železnice Srbije“, kao društveno odgovorna kompanija, realizuje akciju namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta, od prvog do četvrtog razreda.

Cilj ove multimedijalne prezentacije je da se deca kroz interaktivnu komunikaciju upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja na putnim prelazima i u blizini železničke infrastrukture. Akcija će biti održana u 50 osnovnih škola, za 7.000 učenika.

„Infrastruktura železnice Srbije“ akciju organizuje u okviru međunarodne železničke organizacije ILKAD, koja se bavi medijskom i edukativnom prevencijom nesreća na putnim prelazima, a pod pokroviteljstvom Međunarodne železničke unije. Srpske železnice u ovu međunarodnu kampanju uključene su još od 2010. godine.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker