15 GODINA ROBIJE: Zoran likvidirao prijatelja jer je odbio da ga vozi da ubije muža žene koju voli

Optuženi je likvidirao poznanika jer nije hteo da ga vozi kako bi ubio supruga žene u koju je zaljubljen.

Levo ubica Zoran Jović / Desno ubijeni Dejan Jovanović

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Zoran Jović (47) iz Mrčkovca osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri meseca zatvora, zbog ubistva Dejana Jovanovića (41) iz Miljevića.

Optuženi je osuđen na 15 godina za ubistvo i na godinu dana zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina i tri meseca zatvora.

Na presudu sudskog veća Višeg suda, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, požarevačko tužilaštvo se nije žalilo, jer je toliku, maksimalnu kaznu i tražilo, ali se žalila odbrana optuženog. Međutim, Apelacioni sud u Kragujevcu ovu žalbu je odbacio i potvrdio prethodnu presudu, koja je sada postala pravosnažna.

Mesto na deponiji gde je bačeno telo Dejana Jovanovića

Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamenik tužioca Dragan Petrović, ubistvo je izvršeno u noći između 21. i 22. novembra 2017. godine, kada je Zoran zamolio Dejana da ga svojim autom marke „tojota“ odveze do Kučeva, jer je tamo živela L.M. u koju je zaljubljen. Međutim, Dejan je tek usput saznao da je ovaj zapravo krenuo da ubije njenog muža. Zbog toga je odbio da ga dalje vozi, ali je Zoran tada u njega ispalio jedan hitac iz pištolja.

Pošto je ubio poznanika, Zoran je njegovo telo stavio na mesto suvozača i odvezao na deponiju u selo Srpce, gde ga je bacio. Posle ubistva, Zoran je otišao u Radenku, pa u Kučevo, tražeći L.M. Banuo je na vrata, a ona je odmah skočila na njega, pokušavajući da ga obuzda. U tom guranju i rvanju, pištolj je opalio i teško ranio Zorana u stomak, pa je prebačen u bolnicu, pod policijskom pratnjom.

ROBIJAO

Osuđeni Zoran Jović već je odrobijao 12 godina u Makedoniji zbog ubistva policajca, a posle još tri godine u Srbiji, jer je u svom rodnom selu Miljević zapalio kuću o kojoj je brinuo njegov otac.

(M. Veljković)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker