DUGOGODIŠNJA POŽAREVAČKA POLITIKA PODOBNIH: Industrijska zona je korisna samo za zelje, koprive i gradsko smeće

Više od dvadeset godina, svaka nova gradska vlast koja dođe, crveni, žuti, plavi i sada napredni, pričaju u lokalnim medijima o sređivanju industrijske zone po principu “obećanje ludom radovanje“.

Foto: Privatna arhiva

Osim što je industrijska zona rasprodata u bescenje za višestruko manji iznos od uloženog. Takođe je pogodna za koprive i zelje, a koristi se i kao deponija da se baca razno smeće i šut. Da ne budemo baš mnogo kritični od nedavno se pojavljuju neki betonski stubovi i montažne hale, ali građani Požarevca i gradski budžet nema još uvek nikakvu korist.

Zašto je tako? Da li smo imali dovoljno stručnih i sposobnih političara koji su u prethodnom periodu bili na vlasti u Požarevcu, a nažalost nisu uspeli da realizuju neki veliki projekat u našeg gradu? Izgleda da je vreme pokazalo da su se vlasti menjale dve decenije, a da se Požarevac nije makao, čak se vratio unazad. Što bi neki rekli „dva koraka napred, tri koraka nazad“

Posledica ne napredovanja leži u lošem odabiru gradskih čelnika i menadžmenta. Ne može član gradskog veća koji nema nikakvog iskustva i znanja da vodi po dva ili tri resora. Političari i gradski oci se bave primitivnom politikom na nivou seoske mesne zajednice i ne vide drveće od lišća i to je posledica ovakvog stanja.

Nije uspeh samo da skupiš 1500 sigurnih glasova i postaneš predsednik opštine ili gradonačelnik. Prava politika i napredovanje grada ili opštine zahteva mnogo više od toga to jest prave ljude, stručne i dokazane u svojim oblastima, a ne politički podobne koji kupuju ili na bilo koje načine pribavljaju veliki broj sigurnih glasova. Kada se uspostave prave vrednosti, a nadamo se da hoće, biće i razvoja grada i opštine.

Bez morala, znanja i stručne kompetencije nema napretka, ni u opštini ni u bilo kom gradu.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker