TOPOLOVNIČKI ŠERIF: Švajcarski penzioner povratnik zavodi red i disciplinu među komšijama

Švajcarski penzioner povratnik Dragiša Đ. iz sela Topolovnik kod Velikog Gradišta, u svom komšiluku je strah i trepet.

Ilustracija / Foto: Profimedia

Kako su ispričali za “TPKNEWS” Dragišine komšije: – Dragiša je skoro pre 4 godine sinu i ćerki napravio svadbu, i, pošto je veselje pravio pod šatorom on nas je zamolio da mu dozvolimo da šator postavi na putu jer nije imao gde na drugom mestu da ga postavi. Naime, mi nismo imali niša protiv toga i izašli smo mu u susret. On je tada o svom trošu asfaltirao put u našem sokaku, nije hteo da uzme od nas ni jedan dinar -, ispričali su nam komšije.

Međutim, kasnije se situacija preokrenula. Dragiša je počeo da vređa svoje komšije, koristi njihov posed kao da je svoj, kanalizaciju je sproveo do potoka koji prolazi nadomak njegove kuće, a, najgore od svega toga je, što taj isti potok uliva se u kanal koji se takođe kod Kisiljeva uliva u Srebrno jezero.

Put koji je Dragiša platio sam da se asfaltira

O ovom problemu koji imaju komšije sa Dragišom “TPKNEWS” je pisao još u oktobru 2014. godine, kada je Dragiša tužio svoje komšije zbog cveća koje su posadili pored svojih ograda. Kako je tada Dragiša naveo: – To je u Švajcarskoj zabranjeno, jer tuda prolazi put koji sam ja platio da se asfaltira, i zbog toga neću da dozvolim da ogrebem ili oštetim moj auto kada prolazim -, kazao je Dragiša tada i još naveo, da on hoće da i u Topolovniku bude isto kao što je u Švajcarskoj.

Cveće koje su komšije morali da iseku

Te 2014. godine, kada je Dragiša izveo inspekciju, Miloš S. i Živislav R. dobili su obaveštenje da u roku od 24 časa, iseku cveće koje su posadili pored svojih ograda, ili će u protivnom platiti kazne od 25 hiljade dinara.

Međutim, i posle četri godine, Dragiša zavodi red u njegovom komšiluku, i niko ne sme da se zbog toga buni. Prisvojio je parcele plačeva ispred svoje kuće koje nisu u njegovom vlasništvu, koje koristi za svoje potrebe kako i kada on hoće. Njegove komšije, kako su nam rekli, imaju strah da mu se suprostave, jer ih on teroriše svakodnevno, i zbog toga neznaju kako bi reagovao kada bi mu se neko pružio otpor.

Teren koji je Dragiša prisvojio

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker