VAŽNO ZA SVE KOJI PUTUJU U AUSTRIJU: Strogi režim za ulazak u zemlju je produžen!

Strogi režim za ulazak u Austriju, prema kojem svi koji dolaze iz rizičnih regiona i zemalja moraju u desetodnevni karantin, ostaće duže na snazi nego što je najavljeno.

Foto: AP/Ronald Zak

Austrijska vlada, kada je uvela te mere 19. decembra, najavila je najpre da će biti na snazi samo do 10. januara, kako bi se obuhvatio i pravoslavni Božić, sa ciljem da se obeshrabri što više, pre svega Srba, da putuju u domovinu za praznike.

Međutim, nakon što je mera zaključavanja produžena, prvo do 18. januara, najavljeno je da će i režim ulaska u zemlju do tada važiti.

Zaključavanje je sada produženo do 24. januara, a najavljuje se sada i da će režim ulaska u zemlju biti dodatno produžen.

Novom uredbom od svakog ko bude želeo da uđe u Austriju moraće da se registruje, kako bi se olakšalo trasiranje kontakata.

Time će strožiji režim ostati na snazi mnogo duže nego što je bilo planirano, imajući u vidu da je epidemiološka situacija u susedstvu Austrije pogoršana, pa je prema Slovačkoj i Češkoj uvedena stroga kontrola na granici.

Tako će I dalje svi koji budu ulazili u Austriju morati u desetodnevni karantin, uz mogućnosti prekida, ali tek nakon pet dana izolacije i uz negativan test.

Od karantina izuzete su samo osobe koje prekogranično rade, poslovni putnici, pripadnici humanitarnih organizacija, kao i osobe koje su dobile poziv od suda, koji moraju na sahranu u Austriju, koji će, pre ulaska, morati sa sobom da imaju negativan test.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker