OGLASIO SE MUP: Intenzivno radimo na otkrivanju osoba koje su na planini Starica napale radnika kineske kompanije

Policija intenzivno radi na identifikaciji i otkrivanju nepoznatih osoba koje su sinoć na planini Starica kod Majdanpeka napale radnika kineske kompanije „Đinsan konstrakšn“ (JINSHAN CONSTRUCTION) i oštetila bušilicu kojom je upravljao, saopštio je danas MUP Srbije.

Foto: Twitter

Odmah nakon što je radnik te kineske kompanije policiji prijavio da su ga fizički napale tri maskirane osobe dok je upravljao radnom mašinom-bušilicom, policija iz Majdanpeka je izašla i uviđajem konstatovala da je izgorela kabina bušilice sa komandama.

O incidentu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu, a radniku kineske kompanije u Hitnoj službi konstatovane su lake povrede.

Policija preduzima sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rasvetlila ovaj slučaj, a po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina od danas će pojačanom kontrolom i stalnim prisustvom nadgledati dešavanja na planini Starica i u opštini Majdanpek.

„Ziđin Srbija“ saopštila je danas da su „kamperi sa (planine) Starice“ sinoć oko 23 sata pretukli jednog zaposlenog u toj kompaniji i zapalili opremu vrednu pola miliona evra.

U saopštenju se navodi da je povređeni radnik rekao u policiji da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči.

– Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao – , navodi se u saopštenju kineske kompanije.

Ekološki aktivisti koji se protive miniranju planine Starica kod Majdanpeka koje vrši kompanija “Ziđin” saopštili su danas da je prošle noći demoliran njihov kamp.

Aktivistkinja Irena Barbulović izjavila je za FoNet da ovo nije prvi put da im neko ruši kamp, koji je podignut 15. juna.

– U jednom navratu je već bilo pokušaja rušenja od strane privatnog obezbeđenja a noćas je definitivno srušen i ne znamo ko je učinilac. Policija je izvršila uviđaj, a šta će dalje, videćemo – , rekla je Barbulović.

Dok po nezvaničnim tvrdnjama meštana Majdanpeka, napad na planini Starici izvršili su pripadnici novoformirane paravojne jedinice “Narodnooslobodilačkog odreda istočne Srbije”, a da su Kinezi iz besa nakon toga demolirali kamp aktivista.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ovo mi liči na Vučićev scenario. Najverovatnije njegovi psi da bi okrivili narod koji je protiv zlodela prema prirodi i narodu Majdanpeka. Istina ipak izdaje na videlo kad tad. Samo hrabro narode.

    1. Verujemo da će MUP Rep.Srbije efikasno pohapsiti ,te
      ,, brener napadače ,, …
      Jer su to neki jeftini i bedni provokatori …kojima je cilj da unesu nasilje i oblate i kriminalizuju VEĆ TROMESEČNI NENASILAN , ZAKONIMA REPUBLIKE SRBIJE POTPUNO DOZVOLJEN , GRAĐANSKI VIŠE NEGO OPRAVDAN I EGZISTENCIJJALNO
      ODLUČAN I DOSTOJAN SVAKOG POŠTOVANJA protest naših
      ,,SOLKOLOVA SA STARICE,,,🇷🇸
      I samo jedno pitanje za ministra i pukovnika g.A.Vulina.
      Šta je sa njegovim naređenjem i javnim saopštenjem o privođenju važećim Zakonima Republike Srbije kineskih državljana zaposlenih u ,,Ziđin,,…koji su ,kao o što smo SVI i čitali i direktno gledali njihova lica na smimcima objavljenim u raznim i brojnim rmedijijims, još pre nekoliko dana napali i povredili naše odlučne i nenasilne grsđsnske aktiviste ,,Sokolove sa Starice,, 🇷🇸
      I pri tom se ,po izjavsma više neposrednih svedoka, predstavljali kao pripadnici Kineske vojske…
      na SUVERENOJ teritoriji Republike Srbije…?!?!
      Ds li su oni već privedeni Zskonkma Republike Srbije?
      Što u principu i ne bi trebalo da bude neki problem .
      Jer svi smo na svim tim snimcima i gledali i videli i zapamtili čak i njihova lica…
      A Majdanpek je ipak samo maleni gradić sa ukupno desetak mlih ulica..
      .i kome ,istina , ima ,
      i svakim danom sve više i više, Kineza .
      Ali Majdanpek ipak još uvek nije dvadesetomilionski Šangaj …ili Peking….
      sa milionima i milionIms stanovnika.
      Da li su oni već privedeni…?
      Jer ne smrju da napadaju i biju nikoga na SUVERENOJ TERITORIJi Republike Srbije.
      A posebno ne građane Republike Srbije.
      A o game da se, po iskazima više prisutnih svedoka, još i predstavljaju kao pripadnici Kineske vojske ….?!?!?
      Na SVERENOJ TERITORIJI Republike Srbije…..?!?!?
      Što je i potpuno nestvarno ..nadrealno….i apsolutno neshvatljivo i neprihvatljivo.
      Jer takve stvari se događaju samo u nekim totalnim BANANA DRŽAVAMA…
      na afričkom i drugim nama dalekim i egzotičnim kontinentima.
      Ali NE u Evropi …
      i u 21.veku.
      Zar ne poštovani ministre
      g. pukovniče Vulin ..?
      I pozz. iz 🚞

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker