SINDIKAT SLOGA: Štrajk upozorenja u fabrici PKC u Smederevu i Požarevcu

Radnici smederevske fabrike kablovskih snopova za industriju komercijalnih vozila PKC Vajering Sistem najavili su danas da će sutra održati jednočasovni štrajk upozorenja.

Foto: Tanjug

Štrajk će se održati u magacinima logistike u Smederevu i Požarevcu, kao odgovor na dugotrajno nezadovoljstvo radnika uslovima rada i niskim zaradama, koje su najniže u celokupnoj industriji proizvodnje kablova u Srbiji, saopštili su udruženi sindikati Srbije Sloga.

Zahtevi radnika su povećanje neto zarada za 32 odsto, regresa za godišnji odmor na iznos jedne prosečne zarade kod poslodavca i iznosa za topli obrok na 300 dinara, uvođenje platnih razreda, poboljšanje uslova rada, uključujući radne uniforme radi osiguranja visokog nivoa sigurnosti i zdravlja na radu, povećanje godišnjeg odmora i ukidanje procedure čekiranja radnika prilikom napuštanja radnog mesta za obavljanje fizioloških potreba.

Štrajkački odbor je pozvao upravu na početak pregovora, kako bi se došlo do sporazumnog rešenja, navodi Sloga. Kompanija PKC bavi se proizvodnjom kablovskih snopova posebno za teške i srednje teške kamione, a prošle godine je otvorila pogon u Požarevcu.

(Tpknews.com/FoNet)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker