OTVORENA BAMBI STAZA ZDRAVLJA U POŽAREVCU: Nova rekreativna oaza u parku prirode Bukovik

Zahvaljujući podršci kompanije Bambi, u parku prirode Bukovik kod Požarevca, svečano je otvorena “Bambi staza zdravlja” tokom održavanja Srbija Epic međunarodne biciklističke trke.

Foto: Aleksandar Miškov

Ova inicijativa je jasan odraz angažmana i odgovornosti kompanije prema lokalnoj zajednici, te želje da doprinese promovisanju aktivnog i zdravog načina života. Uređenje staze dužine 6 kilometra ima poseban značaj za sve ljubitelje sporta i rekreacije, ali i za srpske bicikliste koji ove godine obeležavaju 140 godina domaćeg biciklizma.

– Ovo je izvanredan primer kako održivost, razvoj i rekreacija mogu ići ruku pod ruku. Kroz projekat Bambi staze zdravlja, podržavamo ljubitelje sporta, a istovremeno brinemo o očuvanju prirode. Ova inicijativa nije samo simbol našeg održivog poslovanja, već i konkretan doprinos lokalnoj zajednici, pružajući priliku za aktivno uživanje sa porodicom i prijateljima u predivnom okruženju koje Bukovik pruža. Na taj način, promovišemo zdrav način života i razvijamo svest o važnosti zaštite prirode, gradeći zajedno bolju budućnost za sve – , izjavila je Ana Diković, ekspert za eksterne komunikacije i održivost.

Nova biciklistička trasa predstavlja partnerski projekat kompanije Bambi i organizacije Serbia Epic, koja se bavi organizovanjem sportsko-turističko-privrednih manifestacija sa posebnim fokusom na ekologiju. Osim Požarevca, ova serija se održava na različitim lokacijama širom Srbije, a cilj manifestacije je postavljanje osnove za razvoj sportskog turizma u regionu i povećanja interesovanja za grad Požarevac.

Foto: Aleksandar Miškov

,,Bambi Staza Zdravlja“ uz pomoć lokalnih institucija, pruža dodatnu vrednost ljubiteljima prirode, sportistima i biciklistima, obezbeđujući siguran prostor za vežbanje i uživanje na otvorenom, doprinoseći promociji Požarevca kao globalno priznate destinacije za planinski biciklizam.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker