Srbi pali u Danskoj zbog šverca 53 kilograma kokaina! (FOTO)

Dvojica srpskih državljana, starih 32 i 49 godina, izlaze pred sud u Danskoj zbog sumnje da su švercovali 53 kilograma kokaina i 2,5 kilograma heroina, ali i jer su u toj zemlji ubili muškarca starog 29 godina!

Foto: Printscreen

Osumnjičeni Srbin (32) je 12. januara uhapšen u Sloveniji, koja ga je Danskoj izručila samo zbog optužbe za šverc droge, dok je njegov saučesnik ranije uhapšen.

Danske vlasti su zbog toga zatražile od Slovenije odobrenje da mu se sudi i za ubistvo, jer to nije bio predmet u slučaju ekstradicije. Jens Rasmusen iz Kopenhagena, za danske medije je izjavio da moraju od slovenačkih vlasti da traže dozvolu da osnov za izručenje proširi i na ubistvo. Prema njegovim rečima u pitanju je samo pravna kvalifikcaija, te ne očekuje da bude nekih problema, kako bi se uhapšenima sudilo i za ubistvo.

Sumnja se da je srpski državljanin učestvovao u ubistvu Danca, nakon suđenja njegovim saradnicima. Tada je policija došla do novih podataka, pa su podigli optužnicu protiv dvojice srpskih državljana, koji su označeni da vođe kriminalne grupe u međunarodnoj organizaciji.

Foto: Printscreen

Danska policija još uvek ne želi da otkrije da li postoji veza između droge i ubistva 29-godišnjeg muškarca. Policija je izjavila da sumnjaju da se ubistvo dogodilo najverovatnije bog unutrašnjih sukoba oko prevlasti na tržištu droge. Kako navode danski mediji, osumnjčeni srpski državljani pucali su su glavu i grudi svom saradniku na parkingu u gradu Ballerup, a žrtva je koji je preminula oko šest sati kasnije u bolnici.

Srbima se stavlja na teret da su na parkiralištu ispred fabrike hleba Šulstad (Schulstad) u ulici Hamerholmen 21-27 u sred dana prodali 10 kilograma kokaina danskim dilerima.

Takođe im se na teret stavlja da su su iznajmili prostor koje im je služilo kao skladište gde su drogu prepakivali u džakove od pet kilograma. Policija je prilikom pretresa više štekova pronašla drogu i tri pištolja. To oružje je poslato na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je s njim izvršeno ubistvo dvadesetdevetogodišnjaka. U jednom od štekova policija je pronašla i 15 kilograma kokaina i 1,5 kilograma heroina.

Foto: Printscreen

Pet kilograma kokaina pronađeni su i u automobilu “VW touran”, koji je bio parkiran na parkingu Tivoli Hotela u Kopenhagenu. Policija sumnja da su naši državljani drogu nabavljali preko kanala iz Nemačke.

Preti im najmanje 16 godina robije

Pored dva naša državljana na optuženičkoj klupi će se naći i četvoro njihovih saučesnika koji se terete za krijumčarenje narkotika. Ukoliko tužilaštvo dokaže tvrdnje, optuženima za krijumčarenje narkotika preti kazna do 16 godina robije. Kada se na to doda i optužnica za ubistvo, preti im rigorozna kazna. Inače, prema pisanju danskih medija nekoliko kupaca droge od naših državljana je osuđeno na više godina robije u odvojenim postupcima.

TPKNEWS/E.S.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker