OVAKO JE GORELA TOPIONICA RTB BORA SINOĆ: Vatrogasci obuzdali vatrenu stihiju, ne znaju se uzrok i visina štete (VIDEO)

Veliki požar u borskoj topionici bakra izbio je sinoć oko 22 časa, a sajt “Istmedia” navodi da su gorele cevi kojima se sprovode gasovi iz topionice ka fabrici sumporne kiseline.

Foto: Screenshot

Prema prvim informacijama, među radnicima nema povređenih.

Jak miris plastike širio se sinoć gradom, a portal saznaje da gasovi koji se osećaju potiču od zapaljenog poliestera na cevima.

Još se ne zna uzrok požara.

Za sada nema ni naznaka o visini štete u novoj topionici za čiju je izgradnju iz republičkog budžeta izdvojeno više od 350 miliona evra.

Zanimljivo je da se požar desio posle apsolutnog pritiska javnosti na stanje ekologije koje je izazvao upravo ovaj pogon.

Podsetimo, kineski Zidjin nije zvanično objavio, ali su juče pogoni u borskoj topionici bakra navodno zaustavljeni na duži period dok se ne stvore uslovi za proizvodnju bez aerozagađenja.

Kako je navela “Istmedia”, pogoni su zaustavljeni na najmanje dva meseca, a neki radnici će biti privremeno uposleni na druga radna mesta.

Prethodno je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavio da je podneo krivičnu prijavu protiv kineske kompanije “Ziđin Kuper”, iz čijih pogona se širio dim koji je zagađivao grad i gušio građane.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker