BRATINAČKI BELI KONOBAR: U službenoj “škodi” Grada Požarevca, ucenjuje i teroriše seljake?!

U Požarevcu mnogi zavise od novca koji dobijaju od države, ali i tu, kao i u svim ostalim životnim sferama, postoje dve grupe – oni koje je vlast osudila na smrt i oni koji ni o čemu ne moraju da brinu.

Novica Živanović/Foto: Privatna arhiva

Obični, najsiromašniji građani koji zavise od uplata iz budžeta mesecima moraju da čekaju na neku crkavicu, dok oni na funkcijama, čiji prihodi takođe stižu iz budžeta, novac dobijaju na vreme, ponekad i unapred, a plate su im kao da su ministri u nemačkoj vladi.

Da bi jasnije našim čitaocima pojasnili naredni događaj, moramo se vratiti u ne tako daleku prošlost, kada je još mlađani političar Novica Živanović bio visoko pozicionirani član G17, a posle URS-a, kada je u gradu Požarevcu bio član veća za mesne zajednice I još tada krao sijalice po selima sa Jocom gorionikom, još tada dokazan kao odličan prevarant, prvo je napao upravu Požarevca da mu preko reda da dozvolu za najbolje lokacije u gradu i okolini, kako bi prodavao svoje lubenice koje je švercovao iz Makedonije.

Nakon što je prošlo vreme G17 i URS-a, nastupa veliko Živanovićevo preletanje u SNS I sa starim saborcima nastavak mešetarenja po gradu I lažnih obećanja.

Tako da Živanović sa svojim starim saborcem iz URS-a, našim čitaocima već dobro poznatim Srđanom Radovanovićem Rodom, nastavlja sa nameštanjem javnih nabavki vezane za radove na uređenju atarskih puteva, gde je u poslednjih pet godina ovaj dvojac oštetio budžet grada Požarevca za desetine miliona dinara. Po već razrađenoj taktici i u dogovoru sa samim izvođačima radova, koje su ovaj dvojac vodili po selima I pokazivali im gde je rizla već bila nasipana iz letnjeg I zimskog održavanja, to prikazivali kao da su oni uradili I naplate pare od grada za posao koji nisu ni radili, falsifikujući građevisnske dnevnike, a pare, naravno, delili.

Ali, Živanoviću to nije bilo dovoljno. Preko svojih starih saboraca iz URS-a, Rode I Neše Markovića, stupio je u kontakt sa Danetom Hrkalovićem oca Dijane Hrkalović, I nakon kraćeg vremena postaje Danetov čovek od poverenja zadužen za reketiranje seljaka kojima su dodeljene subvencije, jer je prethodno bio postavljen na mesto pomoćnika za poljoprivredu predsednika Skupštine Grada Požarevca zadužen za kontrlu isplate subvencija poljoprivrednicima sa teritorije Grada Požarevca.

Tako da je Živanović sa službenom škodom Grada Požarevca, nenajavljeno, kao i teroristi, upada po selima i kontrolisao šta je ko dobio od subvencija. Pored toga što je pojedinima nameštao da dobiju subvenciju za novčanu nadoknadu, imao je I spisak svih koji su konkurisali za sredstva grada pa je nenajavljeno upadao po kućama i ucenjivao one koji nisu konkurisali preko njega da mu daju deo ili, u suprotnom da vrate nazad novac koji su dobili.

(Tpknews.com/M.M.)

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker