NOVI KIKS UPRAVE GRADA POŽAREVCA: Posle živadinke i rakete, na Trgu postavili odeždu ozloglašenog američkog Klu kluks klana

Nikada nijedna novogodišnja jelka, poput one koja svakog decembra iskrsava u Požarevcu, nije imala toliko imena kao ova na Trgu oslobođenja u centru grada.

Foto: Srdjan Srksvg Dedic/Hit radio

Sami Požarevljani su se sprdali sa jelkama koje su prethodnih godina “ukrašavale” grad, pa su ih tako nazivali “živadinka”, “raketa”, a najnoviju verziju prozvali su “vigvam”. Pojedincima bela jelka liči i na odeždu ozloglašenog američkog Klu kluks klana.

Toliko su prethodnih godina građani kritikovali novogodišnju jelku, da je gradskim vlastima dozlogrdilo da slušaju tolike žalbe, da su pred Novu 2015. godinu “zapretili” da je te godine neće ni kititi. Bila je proglašavana i najružnije okićenim drvetom u Evropi, pa je sa takvom reputacijom zaista bio veliki izazov pred aranžerima. Pitanje da li se ta profesija uopšte dovodi u vezu sa kićenjem jelke ili samo radnici dođu, nabacaju nakit ne trošeći previše vremena na to i odu.

MULTIMEDIJALNA INSTALACIJA

Ove godine red je došao i na savremenu, multimedijalnu jelku, kako piše Radio Boom93, gradska uprava se ove godine odlučila da postavi neku vrstu instalacije, odnosno konstrukciju sa platnima i plastičnim pločama na kojima bi trebalo da se projektuju video sadržaji.

Podsetimo se prethodnih novogodišnjih jelki iz Požarevca:

(Tpknews.com/Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker