NIKO KAO ON: Požarevački policajac najbolji sportista Petrovca na Mlavi

Pripadnik požarevačke kriminalističke policije Zoran Stojanovića (43) proglašen je za najboljeg sportistu Petrovca na Mlavi u 2017. godini.

Foto: MUP

Ovo vredno priznanje Sportskog saveza Petrovca na Mlavi, Stojanoviću je uručeno na svečanosti u Kulturno prosvetnom centru u tom gradu.

Stojanović, koji je učestvovao na mnogim trkama, maratonima i polumaratonima u zemlji i inostranstvu, kaže za „Policiju danas“, da ovo priznanje doživljava kao nagradu za višegodišnji trud, rad i svakodnevne treninge i takmičenja, ali i naglašava da ono predstavlja podstrek da sa istim entuzijazmom nastavi dalje.

Sportom se, kako navodi, bavi duži niz godina, a u poslednje tri njegova specijalnost je trčanje maratona. Prošle godine Srbiju je predstavljao na bečkom i atinskom maratonu, za koji ističe da je jedan od najtežih, jer treba istrčati deonicu od 20 kilometara uspona.

“Takmičio sam se i na polumaratonima u Somboru, Jagodini, Kruševcu, Kostolcu, Velikom Gradištu i Beogradu. U trci dugoj 33 kilometra u Novom Sadu učestvovao sam sa porodicom, suprugom, četrnaestogodišnjim sinom i dvanaestogodišnjom ćerkom, koji su i moja najveća podrška. Osvojio sam drugo mesto u svojoj kategoriji”, kaže Stojanović koji se osim maratona aktivno bavi i biciklizmom i plivanjem.

Foto: MUP

Vikendom Stojanović sa suprugom biciklom pređe između 100 i 150 kilometara, pa je na taj način upoznao veći deo Srbije i Hrvatske.

U narednom periodu, ovaj policajac predstavljaće našu zemlju na splitskom polumaratonu, a učestvovaće i na pariskom maratonu.

Pored sportskih uspeha, Stojanović, koji u Policijskoj upravi u Požarevcu radi 17 godina, ostvaruje i zavidne profesionalne rezultate. Ovaj diplomirani pravnik i specijalista forenzike više puta je nagrađivan za profesionalno i predano obavljanje policijskih poslova.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker