NEĆETE VEROVATI: Sinče iz Majilovca poklanja sve što je za života stekao (FOTO)

Siniša Stević Sinče iz sela Mijajlovac kod Velikog Gradišta decenijama unazad jedan je od najpoznatijih stolara u ovom delu Srbije.

Foto: Rina

Ispod njegove vešte ruke izašlo je na stotine proizvoda od drveta, a težak rad i još teži život obeležili su njegov vek. Danas, on je dubuko zakoračio u osmu deceniju života a svoju starost proživaljava potpuno sam.

Ipak, ovaj vrsni majstor odlučio je da bude human i pokloni sve što je za života stekao, porodici koja bi se doselila da živi sa njim.

“Na moju krsnu slavu, Svetog Tomu sam sam upalio sveću i prerezao kolač, kako dani prolaze sve manje mogu da radim i krećem se i zato ostatak života ne bih voleo da provedem u samoći. Moja supruga, koja je priminula i ja nismo mogli da imamo dece i zato bih sve što imam i sve što sam stekao poklonio jednoj čestitoj porodici koja bi živela sa mnom u zajednici, a posle moje smrti sve bi ostalo njima u nasledtvo”, kaže Siniša za RINU.

Foto: Rina

A ono što ovaj čovek ima nije uopšte malo, jer se u njegovom dvorištu nalaze dve kuće i stolarska radionica koja se prostore na čak 540 kvadrata i opremljena je savremenim mašinama.

“Sve sam ulagao u svoj posao i tako proširivao proizvodnju, na ljudima koji dođu samo je da nastave da rade i ako Bog da još više prošire delatnost, za to imaju sve uslove. Čak sam i ja imao u planu da nadogradim fabriku na preko 1000 kvadratnih metara, ali već sam star i nemam snage, ali zato sam tu da pomognem onom ko hoće i može da radi”, kaže ovaj stolar.

Foto: Rina

Ipak, da bi neko nasledio i dobio ovaj nesvakidašnji poklon od Siniše, mora da ispunjava dva uslova.

“Da porodica bude poštena i da nikad ne dozvoli da se ugasi slavska sveća. To je jedino što ja tražim za uzvrat, od onih koji se odluče da žive sa mnom i dobiju sve ono što sam težačkim radom stekao”, kaže on.

(Tpknews.com/RINA)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Zašto sam ne nađe neku porodicu iz svog sela ili okoline, koju dobru poznaje? Stiżani su vredni i pošteni ljudi, tako da se lako može naći čestita porodica, koja bi pazila na njega i preuzela Krsnu slavu i posao u stolarskoj radionici. Za ovako nešto, ne traže se nepoznati ljudi preko novina. Sada će mu dosađivati razno-razni likovi, kojima je glavni cilj nasledstvo, ali ne i domaćin kuće.

  2. Da li mislite da je jednostavno naći stolara u današnje vreme? Danas je vrhunac stolarije IKEA i Forma Ideale. Stolarija je jedan od zanata koji polako odumire. Mislim na prave stolare, a ne ove koji kupuju sečeno i samo sklapaju. Njegovo bogatstvo je radionica i mašine, a za to će teško naći čoveka sa porodicom koji će da uposli praznu halu i zarađuje za svoju porodicu, a dedi ispune samoću, jer njemu nije potrebno izdržavanje. Takvih je sve manje. A o dolasku mladih na selo da i ne diskutujemo. Čestitih i poštenih ima, ali radnih sve manje, a stolarija je sve samo ne lak posao.

  3. Namerno sam pitao, zašto ne nađe porodicu koju poznaje. Sve je ovo laž. Siniša je jako loš čovek. Ima on ćerku Rumenku, unuka i unuku. Sve ih je izbacio iz kuće. Rumenka je bila jako dobar đak, htela je da studira… Međutim, otac je primorao da postane stolar. Majka joj je umrla od tuge, kada je otac izbacio ćerku i unuke iz kuće. Zaobiđite ovog namćora u širokom luku.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker