GRADIŠTANSKA SKUPŠTINA DONELA ODLUKU: 20 hiljada dinara kazna i nadoknada troškova ukoliko uradite ovo!

Opština Veliko Gradište donela odluku o zabrani priključena samostalnih sistema za snabdevanje vodom na instalacije javnog vodovoda. 

Obzirom na nedavne kontrole ispravnosti vode i veliki uticaj hidrofonskih mreža individualnih korisnika na kvalitet vode, Skupština opštine Veliko Gradište donela je odluku o zabrani priključena samostalnih sistema za snabdevanje vodom na instalacije javnog vodovoda kojom je moguće uskraćenje isporuke vode potrošaču u slučaju nepoštovanja ove zabrane.

Pod samostalnim sistemima vodosnabdevanja podrazumevaju se unutrašnja individualna izvorišta, bunari i hidrofonske instalacije povezani sa gradskom ili seoskom vodovodnom mrežom.

Razlog ove zabrane nalazi se u činjenici potencijalne neispravnosti vode individualnog izvorišta, bunara i hidrofona koja bi povezana na ovaj način ugrozila ceo sistem vodosnabdevanja u pogledu kvaliteta i ispravnosti vode.

Ukoliko ovlašćeno lice JKP “Dunav Veliko Gradište” ili komunalne inspekcije utvrdi da je unutrašnja vodovodna instalacija iz individualnih izvorišta, bunara i hidrofonskih instalacija spojena sa seoskom ili gradskom vodovodnom mrežom JKP “Dunav Veliko Gradište” je ovlašćeno da takav priključak isključi, korisniku uskrati pravo snabdevanja vodom i traži nadoknadu troškova i štete od korisnika vodovoda uz određenu novčanu prekršajnu kaznu od 20 hiljada dinara za fizičko lice.

Takođe, JKP “Dunav Veliko Gradište” obaveštava da ukoliko je vodomer sklonište – šaht zatrpan, pun vode ili ima poklopac teži od 15 kilograma, ili je zbog bilo kog drugog razloga nedostupno mesto za očitavanje potrošnje vode, treba da otklone smetnju o svoj trošak, jer će se u protivnom do daljnjeg obračunavati paušalna potrošna vode.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker