AUSTRIJA SE OTKLJUČAVA: Od danas postepeno otvaranje radnji, frizera, škole…

Austrija od danas kreće sa postepenim popuštanjem epidemiološke mere zaključavanja, što predviđa ponovno otvaranje radnji, škola i uslužnih delatnosti.

Screenshot

Od danas škole ponovo otvaraju vrata za đake, posebno osnovce, koji će imati svakodnevnu nastavu, ali će zato morati i dva puta nedeljno – ponedeljak i sredu, da se testiraju.

Za starije uzraste je predviđena podela razreda, kao i nastava u smenama.

Pošto će oni ići u školu samo dva dana, a ostatak će imati onlajn nastavu, za njih je predviđen jedan test nedeljno. Isto tako oni će morati nositi maske tipa FFP2.

Nastavu će moći da pohađaju samo đaci koji budu dopustili testiranje, dok oni koji to odbijaju moraju ostati na “onlajn nastavi”.

Takođe, od danas ponovo počinju da rade pružaoci usluga uslužnih delatnosti, kao što su frizeri, maseri, manikiri, pedikiri, saloni lepote…

Međutim, ko želi da ide kod frizera, masera, u salon lepote, moraće prethodno da se testira i ima negativan test ne stariji od 48 sati.

Za pružaoce usluga uslužnih delatnosti važi obavezno nedeljno testiranje, što važi za zaposlene u svim oblastima u kojima imaju direktan kontakt sa mušterijama.

Kada je reč o prodavnicama one se otvaraju pod strožijim režimom, a on predviđa obavezno nošenje FFP2 maski, kao i ograničenje broja kupaca prema sistemu da po kupcu mora stojati na raspolaganju 20 kvadrata.

Omogućeno je i otvaranje muzeja, zooloških vrtova, biblioteka, u kojima će, kao u radnjama važiti obaveza nošenja FFP2 maski i ograničen broj posetioca.

Popuštanjem mera ukida se i celodnevni policijski čas, koji će biti na snazi od sada u vremenu od 20 do šest sati ujutro.

Istovremeno povećane su i kazne za nenošenje maski i nepoštovanje distance od najmanje dva metra, koje sada iznose 90 evra.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker