Opština Veliko Gradište dodelila priznanja i nagrade najuspešnijim učenicima, studentima i profesorima

I ove godine, kao i prethodnih, opština Veliko Gradište odala je priznanje najuspešnijim učenicima, studentima i profesorima nagradivši rad, trud i izuzetan uspeh koji su tokom školovanja ostvarili.

Foto: SOVG

Među nagrađenima je trideset i petoro dobitnika diplome “Vuk Karadžić“, od kojih četvoro đaka generacije, kao i dvanaestoro učenika u pojedinačnim takmičenjima i dve odbojkaške ekipe koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i njihovi profesori zaslužni za uspeh. Njima su se pridružila i dva najbolja studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Prisutne je pozdravila Sanja Stojadinović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, čestitavši im na uspehu: – Opština zna da znanje i trud treba i vredi nagrađivati. Pored toga, iz budžeta opštine svake godine izdvajaju se značajna sredstva za obrazovanje i na taj način se poboljšavaju uslovi rada u našim školama, kako za učenike tako i za njihove nastavnike, a oni nam uzvraćaju prvim mestima na takmičenjima –.

Foto: SOVG

Uspeh im je čestitao i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić: – Ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka jer vi ste najbolji jer ste postigli izuzente rezultate, neki na prvom, neki na drugom koraku, ali to se iz godine u godinu ponavlja. To pokazuje da je naše obrazovanje na vrlo visokom nivou – tri osnovne škole i gimnazija postižu odlične rezultate, srednjoškolci upisuju najteže fakultete, Muzička škola već daje kadrove, a Dečji vrtić je zastupljen u polovini naselja i samom Velikom Gradištu –, rekao je Milić i dodao, da će i u narednom periodu opština činiti napore da nastavi ovaj trend kvaliteta, pomenuvši 35 “pametnih“ tabli kojima se poboljšao nivo nastave, veoma kvalitetno odeljenje za strane jezike u osnovnoj školi u Majilovcu, kao i fiziku, hemiju i druge stručne predmete u svim školama što se odražava i na uspeh učenika.

– Zadvoljstvo je videti đake generacije na bilbordu koji krasi ulaz u grad i gde će ih i druga deca videti i razmišljati da i njihova slika nekada bude na tom mestu. Zadovoljstvo je videti prva tri mesta u republici, zadovoljstvo je reći nastavnicima koji su pratili te učenike da su postigli odlične rezultate –, rekao je Milić, pomenuvši i sve uspehe sportista. – Bitno je da se toj deci da važnost, jer, kako sam rekao, najbolje uvek treba nagraditi, a vi ste najbolje nešto što ovaj grad ima –, zaključio je predsednik opštine koji im je potom i uručio nagrade.

Foto: SOVG

Sve đake opština je nagradila knjigama, a nosioce diplome “Vuk Karadžić“ i novčanim iznosom od 3.000 dinara dok su đaci generacije dobili vaučere za kupovinu tehničke robe u vrednosti od 35.000 dinara i sezonske karte za bazen. Uz karte za bazen, vaučere su dobili i najbolje plasirani na republičkim takmičenjima pa su za treće mesto nagrađeni sa 20.000, za drugo sa 27.000 i prvo sa 35.000 dinara. Prigodnim novčanim iznosima nagrađeni su i nastavnici i profesori najboljih učenika, a dva najbolja studenta dobila su 30.000 i 20.000 dinara.

Najuspešnijim sportistima uručeni su već kompleti sportske opreme, a bronzani odbojkaši sa Svetskom prvenstva u Brnu opremljeni su kompletom paradne i radne trenerke, dresom sa šorcom, patikama, polo majicama, bermudama, i rančevima. Po povratku sa prvenstva, dočekani su nagradnim putovanjem u Istanbul sa po 100 evra džeparca.

Foto: SOVG

Ovom prilikom, uručene su i nagrade – paradne trenerke, dres sa šorcom, patike, rančevi i polo majce četvorici odbojkaša pionira VGSK koji ih nisu primili sa svojom ekipom na nedavnoj dodeli, a koji su na Finalnom turniru prvenstva Srbije u odbojci, održanom u Velikom Gradištu, postali šampioni Srbije po drugi put za redom što u našoj zemlji niko do sada nije postigao.

I učenici Odeljenja u Velikom Gradištu Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca bili su uspešni ove školske godine na Međunarodnom takmičenju gitarista „Zlatna nota“ i Memorijalu „Aca Panić“.

U ime svih nagrađenih zahvalio se učenik Nikola Knežević, đak generacije Srednje škole i nagrađen na republičkom takmičenju iz hemije, koji je na Srpskoj hemijskoj olimpijadi osvojio prvo mesto, što je i prvi put u istoriji Škole u pojedinačnom takmičenju, i koji će svoju školu predstavljati na međunarodnom takmičenju u Slovačkoj i Češkoj.

Foto: SOVG

– Zahvalio bih se predsedniku opštine koja organizuje i podstiče ljude da idu još dalje, dirktoru škole što mi je omogućio da se posvetim Petnici gde sam stekao mnogo prijatelja, mnogo znanja i izostanaka –, našalio se Nikola, – i svim profesorima koji su me podržavali i mnogo naučili kao i drugovima bez kojih bi sve bilo nepodnošljivo i jako dosadno –, rekao je praćen nezapamćenim aplauzom. – Samo još jednu stvar da dodam u vezi uspeha – rekao bih da za uspeh nije potrebno da neko bude genijalan ili mnogo talentovan nego jedna jedina osobina koja je bitna je da se nikad ne odustaje –, zaključio je Nikola i naveo svoj i primer odbojkaškog tima i zatražio od drugova da mu obećaju da ni oni nikad neće odustati, i ovog puta nagrađen beskrajnim aplauzom.

Foto: SOVG

Gosti i nagrađeni na ovoj svečanosti imali su priliku da uživaju uz zvuke čuvenog muzičkog dela Johana Štrausa “Na lepom plavom Dunavu“,  koje je na klaviru izvela Ružica Živić, i “Mazurku“ Napoleona Kosta na gitari u izvođenju Lane Marković, učenica Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca – Odeljenja u Velikom Gradištu.

SPISAK NAGRAĐENIH

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker