METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Spremite se za potop i susnežicu!

Sutra će biti oblačno sa kišom, u južnim krajevima i sa pljuskovima sa grmljavinom a Republički hidrometerološki zavod Srbije upozorava da se tokom noći i sutra pre podne očekuju obilne padavine.

potop-kisa-pljusak

Više padavina se očekuje u prvoj polovini dana i to u centralnim, jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima.

U centralnim i južnim delovima zemlje očekuju se padavine od 20 do 30 milimetara, a u jugozapadnim i južnim krajevima i preko 40 milimetara za 12 sati.

Nove padavine očekuju se u noći između utorka i srede pre podne kada se najviše padavina očekuje u južnim i jugoistočnim delovima zemlje oko 40 milimetara za 12 sati.

U planinskim predelima padaće susnežica i sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Najviše padavina u ovom periodu očekuje se u južnim krajevima zemlje, lokalno i preko 80 milimetara, saopštio je RHZS.

Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od šest do 10, a najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

U Braničevskom okrugu, vreme će biti oblačno sa kišom, više padavina ujutru i pre podne. Vetar slab, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana do subote će biti pretežno oblačno i svežije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

Vise padavina očekuje se u sredu u južnim i jugoistočnim krajevima. U planinskim predelima stvaranje manjeg snežnog pokrivaca.

U subotu kratkotrajni prestanak padavina, a zatim do kraja perioda pretežno oblačno mestimično sa kišom, temperatura oko proseka za ovo doba godine.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker