PRVA ŽRTVA ZABRANE NAPUŠTANJA DOMA: Penzioner iz Svilajnca preminuo jer nije mogao da ode po lekove

U večernjim časovima 19. marta za vreme policijskog časa, svilajnačkog borca za prava životinja pozvao je sugrađanin, zbog psa koji već danima zavija i laje.

Ilustracija

Pas šar-planinac je više dana lajao i zavijao u jednom svilajnačkom dvorištu, ukazujući da se nešto dogodilo. Okolne komšije mislili su da je vlasnik S.S. u bolnici na lečenju, pa su zbog toga kontaktirali borca za prava životinja G.G. iz Svilajnca kako bi se pobrinuo za psa kome je bila potrebna hrana i voda.

Kako je G.G. ispričao, odmah je pozvao hitnu službu i proverio da li je S.S. primljen u neku od okolnoih bolnica i da li postoje neke informacije gde je dalje upućen. Kontaktirao je i bolnicu u Ćupriji i proverio na odeljenjima za kardiologiju i endokrinologiju da li je S.S. hospitalizovan na nekom od ta dva odeljenja. Pošto je dobio negative odgovore G.G. je posumnjao da se vlasnik još uvke nalazi u svojoj kući i odmah je obavestio policiju.

Zbog policijskog časa, policija je omogućila G.G. i njegovom prijatelju D.K. da dođu na lice mesta kako bi obezbedili mesto uviđaja od nervoznog psa. Pas je bio prilično agresivan i nije dozvoljavao nikome ulazak u dvorište porodične kuće.

Nakon što su G.G i D.K. uspeli da obezbede psa kako bi policiji omogućili nesmetani rad, policija je nakon kratkog uviđaja konstatovala da se vlasnik kuće, stvarno nalazi u kući ali u beživotnom stanju.

Inače, preminuli S.S je bio penzioner i živeo je sam sa svojim psom, jer mu je supruga preminula pre više godina. Kako “TPKNEWS” saznaje, preminuli S.S. je prva žrtva uvedenog vanrednog stanja i karantina za osobe starije od 65 godina. S.S. je bio bolestan od šećerne bolesti i kardiovaskularnih smetnji, i kako nezvanično saznajemo njemu su ponestali lekovi, a zbog zabrane napuštanja doma nije bio u mogućnosti da ode po lekove.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

7 Komentari

 1. Ljudski faktor, opet je zakazao ljudski faktor…zašto nije organizirana dostava starijim osobama kako hrane tako i lijekova?! Tužno, tužno….kuda ide ovaj svijet…

 2. ‘Ajde dobro razmislite šta ste naipsali.
  “U večernjim časovima 19. marta za vreme policijskog časa, svilajnačkog borca za prava životinja pozvao je sugrađanin, zbog psa koji već danima zavija i laje.”

  Policijski čas je uveden 18.03. Ako je pas zavijao danima, ( ne 1 dan), znači da je S.S. preminuo, najmanje, jedan dan pre uvođenja policijskog časa.

  Zaključak donesite sami.

   1. ne komentarišite nešto o čemu nemate blage veze. zabrana je postojala ali je uvek bio dozvoljen odlazak kod lekara u pratnji do 2 osobe.

 3. Ma pisu ljudi svašta da bi izgledali pametno. Novinarstvo vise ne postoji. Daj boze da ih ne pohapse zbog sirenja laznih informacija

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker