SAOBRAĆAJCI NEMILOSRDNI: U proteklih sedam dana napisano čak 10.000 kazni zbog pojasa!

Saobraćajna policija je u proteklih sedam dana napisala skoro 10.000 kazni vozačima i putnicima širom Srbije koji nisu imali vezan pojas u automobilu, kao i onima koji su koristili mobilni telefon. tokom vožnje!

Stručnjaci tvrde da je pod ovom akcjiom smanjen broj poginulih za 37 odsto, a povređenih za 20 odsto, što je fenomenalan rezultat.

S druge strane, akcija je pokazala da su Srbi nesavesni vozači, koji imaju izuzetno nisku svest o značaju vezivanja pojasa. U Ministarstvu umnutrašnjih poslova rekli su za “Informer” da su najviše kasni dobili sami vozači.

– Tokom trajanja akcije saobraćajna policija sankcionisala je 7.551 vozača i 723 putnika u vozilu zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Od navedenog broja putnika, 442 su se prevozila na prednjim sedištima, a 281 na zadnjem sedištu vozila. Takođe, 1.701 vozač sankcionisan je zbog korišćenja mobilnih telefona za vreme vožnje – kažu u MUP-u.

Profesor na Saobraćajnom fakultetu Milan Vujanić smatra da su vozači u Srbiji nesavesni i da je potrebno dodatno pooštriti kazne.

– Statistika oko nevezivanja sigurnosnih pojaseva kod srpskih vozača je zabrinjavajuća, naročito zbog toga što većina ljudi u nezgodama na putevima gubi život upravo zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa. Zbog toga je neophodno pooštriti kazne. Primera radi, od kad su 2002. godine pooštrene kazne i kontrole za sigurnosne pojaseve, broj smrtnih slučajeva se smanjio za više od 50 odsto – objašnjava Vujanić.

TPKNEWS/Informer

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker