ŠAMARČINA FIFA: Zvezdi ne priznaju titulu svetskog šampiona! (VIDEO)

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da ne priznaje titulu svetskog prvaka klubovima koji su postali šampioni pre 2000. godine.

Nepravda prema ovoj generaciji… Zvezda prvak sveta 1991 / Foto: Printscreen Youtube

Po toj odluci klupski šampioni su samo oni timovi koji su osvajali FIFA Svetsko prvenstvo koje je osnovano 2000. godine, dok se to zvanje briše ekipama koje su osvojile dotadašnje takmičenje koje se zvalo Tojota kup.

Među njima se nalazi i Crvena zvezda koja je 8. decembra 1991. godine u Tokiju savladala Kolo Kolo iz Čilea sa 3:0.

– FIFA je prepoznala i cenila sve inicijative osnivanja svetskih klupskih prvenstava tokom istorije. Takva je situacija i sa turnirima na kojima su učestvovali evropski i južnoamerički klubovi, poput Kupa Rija 1951. i 1952. godine i Interkontinentalnog kupa. Ipak, FIFA je 2000. godine počela da organizuje Svetsko klupsko prvenstvo na kojima učestvuju predstavnici svih šest konfederacija. Pobednici tih takmičenja su timovi koje FIFA zvanično smatra svetskih klupskim prvacima – saopštila je Svetska fudbalska federacija.

Prvi osvajač po novoj odredbi bio je Real Madrid trijumfom nad Penjareolom iz Urugvaja, a svetski klupski prvaci su samo Barselona (tri puta), Real Madrid (2 puta), Korintijans (dva puta), Bajern, Sao Paulo, Internacional, Inter, Milan i Mančester junajted.

TPKNEWS/Kurir

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker