SAFET PAVLOVIĆ: “Glasamo kao Severna Koreja, ali želja nam je da živimo kao Južna“

Prošle godine predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović došao je u žiži medijskog interersovanja, kada je rekao da se kod njega glasa za vlast kao u „Severnoj Koreji“, što se kasnije na izborima i potvrdilo, kada je u MZ „Sige“ za SNS glasalo preko 90% glasača.

Safet Pavlović predsednik opštine Žagubica

Zbog tog rezultata premijer Vučić je predsedniku žagubičke opštine obećao da će da poseti, sada već, čuvene Sige. To je uradio 25. septembra, na Dan opštine Žagubica, kada je i pustio u rad novoizgrađeni vodovod koji sada snabdeva pijaćom vodom taj deo žagubičke opštine. Ujedno je najavio potpunu rekostrukciju regionalnog puta od Gornjaka, preko Krepoljina pa sve do Žagubice u dužini od tridesetak kilometra. Rekonstrukcija ovog puta, kako je rekao Safet Pavlović, i poboljšanje infrastrukture je ,uslov svih uslova da bi u taj kraj došao neki investitor, koji bi otvorio neku fabriku, zaposlio omladinu i na taj način se sprečio odlazak mladih u beli svet.

Urađena deonica puta

Tri dana nakon premijerevog datog obećanja počelo je sa radom na rekonstrukciji pomenutog puta.

U prvoj tranši rekonstrukcije urađeno je 1, 2 km puta, koja je u potpunosti prekrivene debelim slojem asfalta, što do sada nikada nije urađeno, sem njenog krpljenja, pa sada stvarno izgleda kao avionska pista, u šta se vaš reporter i sam uverio. Nakon završene te deonice puta radovi su prekinuti zbog loših vremenskih uslova i rečeno je da će biti nastavljeni kada prođe zima i kada se prolepša vreme.

U međuvremenu su se održali predsednički izbori na kojima je premijer Vučić ubedljivo pobedio. Predsednik opštine Žagubica kaže da da je Vučić u njegovoj opštini ostvario još bolji rezultat nego prošle godine i navodi kao razlog za to je njegova poseta žagubičkom kraju, kao i premijerova doslednost u ispunjenju datih obećanja.

Vučić govori o renoviranju puta Krepoljin-Žagubica

– Kao što ste videli premijer Vučić ne daje prazna obećanja. Samo tri dana nakon datog obećanja počelo se sa radom na obnovi puta, gde je urađena deonica od 1, 2 km. Ta njegova doslednost dovela je do poboljšanja Vučićevog izbornog rezultata u Žagubici. U čuvenim „Sigama“ gde je prošli put SNS pobedio sa 90%glasova, sada je Vučić popravio taj rezultat, jer je za njega glasalo 95% izašlih glasača. Slična situacija je i u ostalim mestima koja gravitirija oko Siga. U opštini Žagubica Vučić je ostvario drugi, najbolji rezultat u Srbiji, sa preko 80 posto glasova. Jedino od nas bila je bolja opština Koceljeva, ali, siguran sam, da ćemo ih prestići i biti najvernija Vučićeva opština – ponosno priča prvi čovek žagubičke opštine i dodaje da ih još uvek premijer Srbije a uskoro novi predsednik države Vučić u obraćanju preko televizije nakon pobede, javno pohvalio.

– I ne samo to. Bukvalno, dan nakon izbora radovi na potpunoj rekonstrukciji, vrednih sedam ipo miliona evra puta Krepoljin-Žagubica su nastavljeni. Takvu investiciju žagubička opština nije videla duže od 40 godina. Put je prvo bitno trebalo da se završi do jula meseca, ali realnije je da se taj posao uradi do septembra. Očekujem da svečano bude otvoren 25. septembra, na Dan opštine, i da će ga otvoriti novi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić – rakao je Pavlović i na kraju poručio: „Glasamo kao u Severnoj Koreji ali želimo da živimo kao u Južnoj. Uslov da se to ostvari je da novi predsednik, nakon izgradnje puta, što je bio jedan od glavnih uslova za dovođenje investitora, otvori neki korejski pogon. Nije važno da li je to Samsung, Kia, Hundaji…Može i Jura, koja ima pogon u Rači Kragujevačkoj, a mi smo po veličini slične opštine. Ako se to ostvari, i zaposle mladi, siguran sam da će na nekom narednim izborima Vučić ili SNS dobiti svih 100 posto glasova.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker