MILIĆ URUČIO POKLON: Još jedna donacija gradištanske opštine Opštoj bolnici u Požarevcu

Opštoj bolnici u Požarevcu uručena je donacija Opštine Veliko Gradište u vidu jastuka. Reč je o poklonu vrednom 240 hiljada dinara. Kupljeno je više od 280 jastuka, za opremanje bolničkih odeljenja.

Foto: Promo

Podsetimo, 2018. godine Opština Veliko Gradište je na račun bolnice uplatila 200 hiljada dinara za nabavku agregata i bronhoskopa. Godinu dana kasnije, značajna sredstva uplaćena su za kupovinu bolničke posteljine, dok je 2020. godine, sto hiljada dinara opredeljeno za nabavku aparata i traka za merenje šećera u krvi koje su se u vreme korona virusa trošile enormno. Prošle godine donirano je sto hiljada dinara za nabavku tetra pelena za porodilište i odeljenje pedijatrije, kao i sredstva za kupovinu dvadesetak dušeka.

Direktor Opšte bolnice dr Danko Nikolić zahvalio se predsedniku gradištanske opštine Draganu Miliću na dosadašnjoj saradnji. Kako je rekao, Veliko Gradište je više puta izlazilo u susret zahtevima ove zdravstvene ustanove.

– Zajedno smo realizovali brojne projekte u cilju što boljeg funkcionisanja Opšte bolnice i pružanja kvalitetnih usluga pacijentima. Trudimo se da svim građanima koji borave u bolnici olakšamo boravak u našoj zdravstvenoj ustanovi – , rekao je direktor Opšte bolnice dr Nikolić.

Opština Veliko Gradište, istakao je predsednik Dragan Milić, trudiće se da pomaže požarevačku bolnicu i u narednom periodu. Prema njegovim rečima, važno je da pacijent tokom boravka u zdravstvenoj ustanovi ima sve što mu je neophodno, čistu i kvalitetnu posteljinu, jastuk, dušek.

– To je naša bolnica. U njoj se leče naši ljudi. Ovom prilikom apelovao bih na kolege, čelnike drugih opština Braničevskog okruga da svi pomalo izdvoje sredstva i pomognu bolnici u obezbeđivanju što boljih uslova za rad i pružanje kvalitetne medicinske pomoći pacijentima. Predlažem da nam u narednom periodu podnesete još jedan zahtev i da do maja nabavimo još oko 200 bolničkih jastuka – , naglasio je Milić i dodao da je ovom prilikom lokalna samouprava za novorođene bebe sa teritorije gradištanske opštine obezbedila prigodne poklone, ćebence sa igračkom i čestitku sa obaveštenjem koja prva ostvaruju roditelji nakon rođenja deteta.

Inače, Opština Veliko Gradište je prvorođenim bebama u ovoj godini uručila pakete sa zlatnicima. Takođe, za svako treće i naredno rođeno dete obezbeđeni su besplatni boravak u vrtićima, kuhinja i prevoz. Novina je da je od ove godine uvedeno smanjenje poreza na imovinu od 30 odsto za porodice sa troje i više dece.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker