POTENCIJALNI PRENOSILAC ZARAZE: Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke iz Petrovca na Mlavi bio u kontaktu sa zaraženom doktorkom

U Srbiji prema poslednjim podacima registrovano je ukupno 3.630 potvrđenih slučajeva KOVID-19. Testirano je ukupno 18.312 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 81.

Od 40 medicinskih radnika Opšte bolnice Požarevac, koji su bili u samoizolaciji zbog zaražene pacijentkinje, virus KOVID-19 potvrđen je samo kod jednog medicinskog tehničara. Među testiranima je bilo osam lekara i 32 medicinska radnika. Svi testirani vraćaju se na rad, dok će inficirani tehničar biti upućen u jednu od privremenih bolnica gde se smeštaju pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Isti taj medicinski tehničar zarazio je virusom KOVID-19 doktorku grudnog odeljenja iz Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi, Željku Đ., za vreme seksualnog odnosa koji su imali, dok je zaražena doktorka u vremenskom periodu od kada je zarazio njen ljubavnik, pa do trenutka kada je saznala da je i ona sama zaražena, imala je seksualni odnos sa najmanje još tri osobe iz Petrovca na Mlavi N. Đ., B. V., D. M. i kako saznajemo, bila je više puta u direktnom kontaktu sa predsednikom Opštinskog odbora Narodne stranke iz Petrovca na Mlavi.

Međutim, kako su zabrinuti građani javili našoj redakciji, s obzirom da je bio u direktnom kontaktu sa zaraženom doktorkom, pa je samim tim i on potencijalni prenosilac zaraze, predsednikom Opštinskog odbora Narodne stranke umesto da bude u karantinu, on se i dalje slobodno šeta gradom.

Direktor Opšte bolnice, Danko Nikolić, kaže da je ovaj tehničar četiri nedelje proveo u samoizolaciji i da nije imao nikakav kontakt sa obolelom pacijentkinjom, koja je u međuvremenu preminula, a zbog čega su i ostali medicinari testirani i bili u samoizolaciji. Zbog toga se pretpostavlja da se nije zarazio u bolnici.

– Pošto se prethodnih dana u javnosti širile dezinformacije u vezi sa Opštom bolnicom, dužni smo da građanima kažemo da imamo dovoljno zaštitnih sredstava i opreme i svi zdravstveni radnici i zaposleni u nemedicinskim službama u obavezi su da je redovno koriste, što oni i čine. Pojačana zaštita uvedena je za sve koji rade sa obolelima i licima za koje se sumnja da su inficirana – istakao je Nikolić.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker