PRIORITETI OPŠTINE ŽABARI: Grade infrastrukturu uz podršku države

U Žabarima su u toku radovi na rekonstrukciji objekta Centra za socijalni rad, vredni 29 miliona dinara, koji se sprovode uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Radi se i republički put Žabari-Velika Plana koji, sa 400 miliona, finansira država i koji se proširuje za po 80 centimetara sa obe strane.

Foto: M.V.

Ovaj put je od velikog značaja jer je autoput na desetak kilometara, a dobijanjem bolje putne infrastrukture otvaraju se mogućnosti privlačenja investitora i izgradnje industrijske zone.

„Iz republičkih sredstava urađen je i put Žabari-Četereže-Brzohode-Petrovac na Mlavi u vrednosti od oko 200 miliona dinara. Iz budžeta opštine asfaltirani su i putevi u naseljima Vlaški Do, Aleksandrovac, Svinjarevo, Oreovica, Žabari, Porodin i Viteževo u vrednosti od oko 35 miliona dinara, tako da smo do sada asfaltirali sve značajnije ulice na teritoriji naše opštine“, kazao je Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari.

Sanirani su i atarski putevi za potrebe izvorišta u Oreovici i Simićevu, a sprovedeno je i letnje održavanje lokalnih puteva i ulica u Viteževu, Žabarima i Točki. Uređeno je i igralište za decu u Aleksandrovcu, kao i projektno-tehnička dokumentacija za obnovu vodovodne mreže koja se očekuje u narednoj godini.

Gradnja puta Žabari-Petrovac na Mlavi/Foto: M.V.

„I u ovoj godini uradili smo dosta po pitanju putne infrastrukture. Zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, dobili smo sredstva za regionalne puteve koji su nam od izuzetne važnosti, put Žabari-Petrovac na Mlavi i put Žabari-Velika Plana, našta sam ponosan, jer su oni decenijama bili u katastrofalnom stanju“, rekao je Lukić.

Rešeno je i pitanje gasifikacije, izgradnjom gasne stanice u Porodinu, a započet je i projekat “Čista Srbija“ koji se realizuje preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa partnerom, kineskom kompanijom CRBC na izgradnji 76 kilometra kanalizacione mreže. I naredne godine glavni radovi biće u oblasti infrastrukture.

„Na prvom mestu to je rekonstrukcija vodovodne mreže u naseljima Vlaški Do, Aleksandrovac, Simićevo i Žabari u dužini od 27.000 metara kao i obezbeđenje zdrave pijaće vode u svim naseljima“, rekao je Lukić.

Gradnja puta Žabari-Valika Plana/Foto: M.V.

U narednoj godini u planu je i rekonstrukcija i održavanje lokalnih puteva i ulica i nekategorisanih puteva, izgradnja sistema fekalne kanalizacije, izgradnja i rekonstrukcija niskonaponske mreže kao i gasifikacija.

“Imamo veliku pomoć i podršku države. Nama su vrata svuda otvorena, u svim ministarstvima, a rezultati su očigledni. Predstavnici Republike prepoznali su naš problem sa putevima. Predsednik Vučić dva puta je posetio opštinu Žabari i ispunio svoja obećanja“, rekao je Lukić.

Evidentno je da u celoj Srbiji svake godine ima sve manje dece. Ipak, škole na teritoriji opštine Žabari rade, a lokalna samouprava se trudi da brine o najmlađima.

Jovan Lukić/Foto: M.V.

„Sva deca od 1.do 4. razreda imaju besplatnu užinu, svi osnovci i srednjoškolci imaju besplatan prevoz do škole, obezbeđujemo poklone za sve đake prvake, vukovce i đake generacija. Na poslednjoj skupštini doneli smo odluku da podignemo iznos za svako rođeno dete tako da će od sada on biti 25.000 dinara“, istakao je Lukić. On je dodao da preko Saveta za bezbednost saobraćaja svako rođeno dete dobija auto sedište i da će od sledeće godine svi đaci prvaci dobijati besplatne udžbenike.

POTOCI

Ove godine Sanirani su i bujični potoci – obezbeđivanje proticajnog profila bujičnih potoka u naseljima Aleksandrovac i Kočetin, delom sredstvima iz budžeta, a delom dobijenim od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

ZAPOŠLJAVANJE

„Politika opštinskog rukovodstva je da se u opštinskoj upravi i drugim ustanovama zapošljavaju prvenstveno kadrovi sa teritorije opštine Žabari. Ne postoje mesta baš za sve obrazovne profile, ali ukoliko se ukaže prilika, prednost uvek imaju naša deca“, naglasio je Lukić.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

13 Komentari

  1. Šta veličate ovog predsednika snsovca koji se samo hvali. I baba od devedeset godina bi znala da gradi put sa tuđim parama.

  2. Нека каже Лукић колико процената треба да врати другарима који су му помогли да добије паре?

  3. Jel predsednik te pare daje iz džepa ili su to pare iz poreza i akciza koje plaćaju svi građani? Meni bi bilo sramota da se hvalim sa izgradnjom puteva i mostova. Valjda će građani videti da su izgrađeni i bez reklamiranja nesposobnog Lukića

  4. Ja i Jovan Lukic kao da ne zivimo u istoj opstini? Stanje u Zabarima je katastrofalno, nikada gore nije bilo! Jos malo pa ce dve godine kako se kocoperi sa nekim parama iz repulike a nista ne radi sa njima. Ode sav narod iz opstine zbog ovog naduvenka

  5. Baš me nervira kad kaže “zahvaljujući Aleksandru Vučiću” Koji grebator je predsednik opštine Žabari. Nije to Vučić dao iz svog džepa več sa leđa naroda koji ima najskuplje gorivo i najmanje plate u Evropi. Ovakav tip kao što je Lukić u slučaju promena, među prvima će da pljuje Vučića. Evo videćete. Sve je to zrelo za apsanu.

  6. И ми ћемо организовати протест против власти која више личи на криминалну организацију него на власт. Ај Лукићу, обелодани која ти фирма ради путеве и по којим ценама? Могао си дупло више да урадиш да ниси мувао. Све се зна. Ниси ти тако поштен као што се представљаш, знају то наши грађани. Живела Србија!

  7. Mogli biste da uradite jedan serijal kako Jova za sport daje 16 miliona dinara a sve ide samo jednom klubu iz njegovog sela, kojim upravlja gazda opštine Žabari, pa pitaj boga šta rade s parama… A budžet za poljoprivredu milion dinara…
    Ali dobro, kakav portal takve i vesti.

  8. Lukicu, hoću da znam da li je tvoj predsednik Vučić obezbedio i sneg? To sto se ponizavas ne spašava te odgovornosti kad smenimo tebe i Vucica. Sramota sto je ovakav čovek na čelu naše opstine!

  9. Zasto da bude veci budzet za poljoprivredu kad preko njega ne moze da se ukrade. Ukrade se preko sportskih klubova i putarskih preduzeca koja su bure bez dna. Ali kao sto rece Lukic, sve je to zahvaljujuci Aleksandru Vucicu.

  10. Лукић је направио дил са General Recycling из Београда у вези изградње фабрике за прераду гуме. Хоће да нам уништи животну средину и да нас отрује. Срам га било за то смо га гласали за њега. Само његова смена је решење! Доле Јова и доле сви мафијаши око њега!

  11. Konobar koji je rodjenoj majci ukrao auto pre 15ak godina,inače povezan sa mafijozom Prapom iz Vlaškog Dola.
    Sve sama bagra u opštini.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker