ŽAGUBICA: Izrada pločastog propusta u naselju Vukovac (VIDEO)

Iako je kraj građevihske sezone, u opštini Žagubica radovi na poboljšanju infrastrukture po naseljima traju uveliko.

Izrada pločastog propusta u naselju Vukovac, na vukovačkoj reci, obavlja se po planiranoj dinamici, a inicijativa je potekla od građana, koji svakodnevno prelaze reku u neadekvatnim uslovima.

„Poučeni iskustvom iz ostaliih naselja u vreme poplava, odlučili smo da i meštanima Vukovca izađemo u susret i trajno rešimo višedecenijski problem. Na inicijativu Mesne zajednice „Borac“ Vukovac, finansirana je izgradnja propusta koji ima višestruku funkciju kako za građane koji žive sa druge strane reke, tako i za ostale stanovnike koji imaju imanja i parcele, tako da mislim da je pravi potez napravljen pomenutim radovima. Nastavićemo i dalje da ulažemo u infrastrukturu svih naselja na teritoriji opštine“, istakao je prilikom obilaska terena zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković.

Predsednik Mesne zajednice „Borac“, Jovica Trailović, zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji ideje za izradu propusta:

„Probali smo na razne načine da rešimo problem a u susret su nam izašli lokalna samouprava koja je preko Mesne zajednice donirala većinski deo i kompanija „FSS“ sa oko 100 000 dinara. Završen je prvi deo posla: grubi građevinski radovi. Ostaju prilazne staze i da beton sazri, te očekujem da će propust u funkciji biti sredinom januara“, istakao je Trailović.

On je takođe istakao da je sa ovim radovima za nekoliko domaćinstva, trajno rešen dugogodišnji problem.

TPKNEWS/O Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker