PRESUDA ZBOG DROGE: Požarevljaninu tri godine zatvora zbog pet grama marihuane!

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, osudilo je Mirka Kovića (24) iz Požarevca na tri godine zatvora zbog krivičnog dela puštanje u promet i proizvodnja marihuane.

Viši sud Požarevac

Prema navodima optužnice koju je zastupala zamenik višeg tužioca Dragana Jovanović Gagović, on je šest paketića od po 0,8 grama prodao Mariji Diklić (29) iz Velikog Crnića. Ona je proglašena krivom zbog krivičnog dela držanje droge, ali je oslobođena kazne, jer je pomogla da se ovaj slučaj rasvetli.

Aleksandar Janković (29) iz Požarevca osuđen je na 6 meseci zatvor zbog posedovanja tri paketića od po 0,8 grama, ali je oslobođen za posredovanje. Nakon dobijanja pisanog otpravka presude, tužilaštvo i osuđeni mogu da se žale Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ovo je ponovljeni postupak, a prethodno je vodilo drugo veće, pa se nakon žalbi Apelacionom sudu ponovo vodi. Zbog toga će nakon žalbi biti izrečena pravosnažna presuda, bilo da potvrđuje ili preinačuje izrečene kazne.

Inače, Više javno tužilaštvo u Požarevcu važi za jedno od najrigoroznijih u zemlji kad je u pitanju trovina narkoticima, jer uvek zahteva stroge kazne, pa je ovde takvo tržište manje rasprostranjeno nego u drugim krajevima zemlje.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker