SAOPŠTENJE OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE: Zbog teksta – “Kako gradištanski čelnici kradu pare, gde odlazi novac, tajni sefovi, kako godišnje nestanu milioni”

Nakon objave teksta – “Kako gradištanski čelnici kradu pare, gde odlazi novac, tajni sefovi, kako godišnje nestanu milioni” – na našem portalu, u nedelju 20. maja 2018 godine, oglasila se i opština Veliko Gradište.

Zanimljiva je stvar, da posle toliko naših objava koje su bile objavljene na našem portalu, a koje su ukazivale na sve neregularnosti naših čelnika iz opštine, danas se opština oglasila saopšenjem koje je objavljeno na opštinskom sajtu, u kome delimično demantuju ono što smo objavili.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI:

“U tekstu  objavnjenom na internet stranici www.TPK NEWS.com  koji je podeljen i na društvenoj mreži  facebook navode se niz netačnih podataka u vezi rada odeljenja za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu i predsednika opštine i ukazala se potreba za izdavanjem ovog saopštenja kako bi javnost bila upoznata sa istinitim činjeničnim stanjem.

  1. U tekstu se navode neistiniti podaci u vezi projekta prekogranične saradnje Rumunija-Srbija „Tačka graničnog prelaza između Moldave Nove i Usija“ u i to sledeći: Zlatibor Mitić nije bio načelnik odeljenja za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu ni u jednom trenutku već savetnik predsednika opštine. Kao saradnik na navedenom projektu nije mogao da navedeni projekat preda jer to nije bilo u  njegovoj nadležnosti, već je g-din Mitić podneo ostavku na mestu koordinatora projekta zbog angažovanja na projektu „Briga o starima-uzvraćanje usluge“ na kome je bio plaćen u bruto iznosu od 1.000,00EUR na mesečnom nivou u periodu od 12 meseci, za razliku od projekta graničnog prelaza na kome članovi projektnog tima nisu imali naknadu.  Na mestu koordinatora umesto g-dina Mitića, po njegovoj ostavci postavljena je Jasmina Štrbac (tada Petrović), koja je pritom i zaposlena u opštinskoj upravi i čak u slučaju i da je bilo planiranih sredstava za naknade za projektni tim, iste ne bi mogla da ostvari jer je zaposlena u opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište.

Takođe, bitno je naglasiti da se navedeni projekt nije ni realizovao niti su bilo koja sredstva na ime tog projekta isplaćenja iz razloga što je tokom realizacije projekta došlo do promene u tehničkim činjenicama od strane nosioca projektai sam projekat nije više opravdan za realizaciju u Velikom Gradištu.

  1. U tekstu se navodi da je Jasmina Štrbac postavila svog supruga na projektu popisa imovine u oktobru 2016.godine. što je takođe netačan podatak. Jasmina Štrbac kao rukovodilac odeljenja nema ovlašćenja da bilo koga postavi na neke od funkcija na projektu, niti da sa bilo kim potpiše ugovor. Sa druge strane Vladimir Štrbac, kao odbornik u lokalnom parlmanetu ne može biti angažovan na projektima u opštinskoj upravi. Dakle, Vladimir Štrbac nije bio angažovan. Na popisu imovine je bilo angažovano 5 lica prema ugovorima o privremenim i povremenim poslovima sa kojima je načelnica opštinske uprave potisala ugovore, kao i naloge za isplatu.
  2. Takođe su netačne informacije da je Načelnica nema pristup odeljenju za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu (Odeljenju za LER), jer je navedeno odeljenje deo opštinske uprave i rad odeljenja je uključen u izveštaj opštinske uprave.
  3. Shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja svako od zainteresovanih lica može podneti zahtev prema definisanoj proceduri i dobiti sve podatke u vezi rada službi u opštini Veliko Gradište.

Gospodo opštinari, redakcija “TPKNEWS” uskoro će da se oglasi u vezi ovog saopštenja, pošto je ovo tek uvodni prvi deo.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker