SRPSKA SE OTCEPLJUJE OD BiH: Dodik – Da se fino raziđemo, bez rata (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je za bosansku televiziju Fejs rekao da je odvajanje Srpske od BiH moguće i da bi to za Bošnjake bilo najbolje.

Screenshot (151)

“Da se fino razidjemo i napravimo fine komšijske odnose. BiH je podeljena”, naglašava predsednik Dodik i poručuje da se to “može učiniti mirnim putem, bez rata”.

On kaže da je “referendum o Danu Republike Srpske bio odgovor na politiku Bakira Izetbegovića koji zloupotrebljava institucije BiH i koji je umislio da može da modelira putem stranaca, sada putem sudova, koje kontroliše stvarnost u Republici Srpskoj”.

Na pitanje da li ima hrabrosti da dođe na saslušanje u Tužilaštvo u Sarajevo, Dodik je odgovorio da se ne plaši i dodao da je spreman da ide u neku drugu instituciju, jer je “Tužilaštvo pod uticajem Bakira Izetbegovića”.

“Ranije ste mogli dati izjavu video-linkom ili na drugi način, ne vidim zašto se onda moja dobra volja ne iskoristi na dobar način?! Spreman sam dati izjavu bilo gde, ne tražim presedan, ništa, samo ono što je drugima dozvoljeno. Ako Tužilaštvo bude insistiralo da dođem u Sarajevo, to tek onda govori o političkoj motivisanosti i onda su mogući razni scenariji u kojima ne želim da učestvujem”, naglasio je Dodik.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker