KOBNA BRZA VOŽNJA: Došao iz Italije kod dede na odmor, autom sleteo s puta i poginuo

U petak rano ujutru, na putu Živica-Brežane, u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je Marko Stević (18) iz Batovca kod Požarevca.

Foto: Markov deda Branislav

Njegov suvozač, A.M. (17) iz Brežana, zadobio je teške povrede, zbog kojih je hitno prebačen za Beograd, u Urgentni centar. Nesreća se dogodila oko jedan sat posle ponoći, kada je Marko, upravljajući svojim putničkim autom “punto”, izgubio kontrolu nad volanom i sleteo s puta. Posle sletanja udario je u drvo i na mestu ostao mrtav. Njegov drug, koji je sedeo na mestu suvozača, zadobio je teške povrede opasne po život i ubrzo je prevežen za Beograd.

Marko je u Batovac došao kod svog dede Branislava Miljkovića, jer je bio na raspustu, kao srednjoškolac u gradiću Tiene u Italiji. On je tamo i rođen i odrastao, a tamo mu žive i roditelji, otac Ivan i majka Žaklina. On je u Batovac stigao pre mesec dana i trebalo je da se u narednih nekoliko dana vrati u Italiju.

– Umesto da bude kod mene još malo i vrati se, sad čekam sina i snaju da dođu iz Italije da ga sahranimo – kazao nam je uplakani Markov deda Branislav.

O ovoj nesreći i stradanju svog unuka on je saznao tek ujutru, kad mu je to javio njegov komšija. Nezvanično, Marko je vozeći oko 160 kilometara na sat, ušao u blagu krivinu, pa je zbog toga došlo do sletanja s puta, ali to će se znati tek posle istrage. Takođe, priča se i da je vozio bez vozačke dozvole.

Tačni podaci o uzrocima udesa znaće se posle obavljanja kompletnog uviđaja i kontrole auta. Biće obavljena i obdukacija tela nastradalog, a izmeriće se i nivo alkohola u krvi, kako bi se utvrdilo da li je alkoholisanost doprinela ovoj teškoj nesreći.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Pre svega saučešće porodici i prijateljima ovg nesrećnog momčića. Svuda u Srbiji, a posebno u našem kraju Požarevačkom, sramota je da ako dete muško pogotovo dođe iz inostranstva i ide peške. E onda ljube ga deda i baba ili mama i tata, daju ključeve od auta, jel “neće on nigde daleko i neće brzo” kao da su oni sa njim u automobilu pa vide šta radi. Nije toliko momak kriv, to su deca tek počela da žive, još nisu namirisali opasnost niti razmišljaju o njoj, nego onaj ko mu je dao ključeve od automobila.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker