OD 1. SEPTEMBRA: “Metla” radi u bazi naprednjaka, i na lokalu

U SNS započete pripreme za izbor novog rukovodstva na svim nivoima. Funkcioneri stranke biće izabrani na skupštini krajem godine.

Izbori unutar SNS počeće 1. septembra, najpre “provetravanjem” rukovodstva na lokalnom nivou, a ceo proces kadrovskog osvežavanja trebalo bi da bude završen do kraja godine, kada će biti održana izborna skupština na kojoj će se birati vrh naprednjaka.

Ovakav kalendar izbornih radnji ima za cilj da se pre glasanja za lokal sledećeg proleća dodatno osnaži baza stranke i na elegantan način uruče “otkazi” onim opštinskim funkcionerima, koji ne samo da su loše radili, skrivajući se iza lidera Aleksandra Vučića, nego su svojim potezima ozbiljno narušavali ugled SNS.

Pripreme za izbore već su počele, a plan je da se oni najpre sprovedu u okružnim, opštinskim i gradskim odborima SNS. Oni će zatim delegirati svoje predstavnike na izbornoj skupštini, na kojoj će se birati predsednik, potpredsednici, novi saziv Glavnog i Izvršnog odbora…

Vučić je u više navrata pominjao mogućnost da se ne kandiduje ponovo za lidera stranke, što je naišlo na veliki otpor među naprednjacima.

VRAĆA SE IDEJA O GENERALNOM SEKRETARIJATU?

U SNS kažu da je rano da se govori o tehničkim detaljima izbornog procesa u stranci, eventualnom menjanju broja potpredsednika, kojih trenutno ima četvoro ili formiranju nekih novih stranačkih tela. Kada je 2016. birano aktuelno rukovodstvo naprednjaka, figurirala je i ideja da se uvede i Generalni sekretarijat, koji bi se brinuo o doslednom sprovođenju stranačke politike na svim nivoima.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker