Uhapšen mladić zbog pretnji porodici premijera Vučića na Fejsbuku

M. R. rođen 1988. godine uhapšen je zbog sumnje da je, putem komentara na zvaničnoj “Fejsbuk” stranici jednih dnevnih novina, uputio pretnje članovima porodice predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

najnovija-vest-tpknews

Prilikom pretresa, koji je obavljen po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon preko kojeg je M. R. pristupio Fejsbuku, pod pseudonimom “Dete Partizana”.

Preko tog profila su, kako je navedeno u policijskom saopštenju, upućene pretnje članovima porodice premijera Aleksandra Vučića.

Osumnjičeni je uhapšen u koordinaciji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a potom će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Premijer Vučić je ranije izjavio da je teško podneo uvrede koje je na račun njegove maloletne ćerke izneo jedan korisnik Fejsbuka na stranici dnevnog lista Kurir.

Naveo je i da ne može da zamisli strašnije uvrede od onih koji su iznete na račun njegove ćerke.

“Da vam neko vređa mrtvu maloletnu ćerku, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koja govori tri jezika… Ne znam kakav psihopata morate da budete da to radite”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u holu Skupštine Srbije.

TPKNEWS/RTS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker