EKSKLUZIVNO DRUGI DEO: Kako krade predsednik opštine Golubac, raspop Nebojša Mijović

Pre svega, želimo da iskažemo duboku zahvalnost predsedniku opštine Golubac raspopu Nebojši
Mijoviću i njegovom kartelu što su svojim reakcijama na naš prvi tekst upravo potvrdili da su naši argumenti i činjenice koje smo izneli apsolutno tačni! Pa da nastavimo sa činjenicama i argumentima.

Raspop Nebojša Mijović, predsednika opštine Golubac

Saradnja predsednika opštine Golubac raspopa Nebojše Mijovića i direktora PIM-a Miodraga Milojevića u malverzacijama sa državnim novcem je nastavljena i na radovima “Izgradnja lokalnog puta Krivača-Radenka”. Javna nabavka raspisana 15.06.2017. godine.

Ovde “PIM HIDROINŽINJERING” d.o.o. u zajedničkoj ponudi sa “PZP Požarevac” ima ulogu izvođača radova na postavljanju ivičnjaka (zaštićujemo preduzeće “PZP Požarevac” jer je uvučeno u ovaj posao i iskorišćeno od strane raspopa Nebojše Mijovića i direktora PIM-a Miodraga Milojevića zarad njihovog ličnog interesa. Takođe, preduzeće “PZP Požarevac” svoj deo posla oko postavljanja asfalta maksimalno profesionalno izvodi). Radovi na postavljanju ivičnjaka koje je trebalo da odradi preduzeće “PIM HIDROINŽINJERING” d.o.o. su izvedeni katastrofalno! Još radovi oko postavljanja ivičnjaka nisu bili okončani a već se pristupilo popravljanju prethodnih deonica. Ivičnjaci su otpadali prilikom asfaltiranja, završavali u kanalu, u krivinama su otpadali i u dužinama od po nekoliko desetina metara, a onda su ti isti polomljeni ivičnjaci lepljeni nazad tako da to izgleda vrlo loše, put je na nekim deonicama i nizbrdicama toliko uzak da je opasan za saobraćaj…

Radovi na ovom putu koštaju građane opštine Golubac oko 22.194.583,56 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 26.633.500,00 miliona dinara sa PDV-om. Postoji niz drugih problema u opštini Golubac u čije rešavanje je mogao biti iskorišćen ovaj za ovu malu podunavsku opštinu ozbiljan novac. Predsedniku Nebojši Mijoviću nije važno koliko će oštetiti budžet opštine Golubac ako može neki deo od toga da prisvoji, a videli smo na nekim primerima da želi sve.

Ako se vratimo u 2015. godinu, imamo početak ozbiljne krađe državnog novca od strane predsednika opštine Golubac raspopa Nebojše Mijovića i direktora “PIM HIDROINŽENJERING” Miodraga Milojevića koji je vezan i za radove na izgradnji vrtića “Lasta” u Golupcu.

U ovom slučaju Javnu nabavku pod nazivom “Izgradnja dečijeg vrtića u Golupcu” raspisao je LIČNO predsednik opštine Golubac raspop Nebojša Mijović, znači, nikako nije hteo da dozvoli tadašnjoj direktorki vrtića Vesni Mijatović da ona raspiše tender. Javna nabavka je raspisana dana 12.06.2015. godine (videti na Portalu Javnih nabavki). Na portalu se može videti da nakon objavljivanja Poziva za podnošenje ponuda i Konkursne dokumentacije NIJE objavljena Odluka o dodeli ugovora kao ni Obaveštenje o zaključenom ugovoru, što je zakonska obaveza naručioca, a što odmah ukazuje na dalje nezakonite radnje.

Potpisani ugovor je zaveden i kod naručioca i kod izvođača dana 09.07.2015. godine. Naravno, nameštenu Javnu nabavku dobija “PIM HIDROINŽENJERING” kao jedini ponuđač (procenjena vrednost je toliko smanjena da su ostali ponuđači odmah odustali a neki su slali pitanja misleći da se radi o nekoj tehničkoj grešci kada su videli cifru kao i rok za izvođenje radova od 45 dana-videti pitanja na Portalu). Ugovorena vrednost Javne nabavke je bila 2.950.000,00 dinara bez PDV-a odnosno 3.540.000,00 sa PDV-om.

Pre i u toku radova je bilo mnogo propusta oko dokumentacije za izvođenje ovih radova, projekat nije odgovarao izvedenim radovima, nema građevinske dozvole…ali su radovi bez adekvatne dokumentacije izvedeni. Na kraju je umesto predviđenih 2.950.000,00 dinara “PIM HIDROINŽENJERING” kroz okončanu situaciju fakturisao neverovatnih 4.609.807,93 dinara bez PDV-a odnosno 5.531.769,52 sa PDV-om za izgradnju Vrtića. Dakle, razlika između ugovorene vrednosti i novca koji je stvarno isplaćen je oko 2 miliona dinara, što je suprotno svim zakonima sa kojima Republika Srbija raspolaže, pa je ovo očigledni kriminal!

Gde je otišao nezakonito isplaćen novac iz budžeta opštine Golubac? Odgovor znate.

Navodimo da je u niz slučaja preduzeću “PIM HIDROINŽENJERING” isplaćivan novac bez tendera, bez dokumentacije i bez adekvatnog opravdanja. Cifre koje su isplaćivane su se kretale od nekoliko stotina hiljada pa do million dinara. Kada raspop Nebojša Mijović nije želeo da se raspisuje javna nabavka, jer za sve poslove preko 600.000,00 dinara je obavezno raspisivanje javne nebavke, on je cifru delio na više isplata kako bi bio siguran da će novac dobiti “PIM HIDROINŽENJERING”.

Dakle, imamo preduzeće “PIM HIDROINŽENJERING” koje zloupotrebljavaju Miodrag Milojević i raspop Nebojša Mijović zarad ličnog interesa. Ovo preduzeća dobija tendere za sve vrste poslova kao da je agencija za sve i svašta. Preduzeće izvodi radove na mostovima, radove na putevima, radove na vrtićima, niskogradnja, visokogradnja, sve može samo da se ojadi budžet opštine Golubac.

Ovom prilikom želimo da kažemo da smo protiv svakog vida kriminala, lopovluka, bahaćenja, torture nad narodom koju sprovodi predsednik opštine Golubac raspop Nebojša Mijović. Takođe, poštujemo sve institucije Republike Srbije, i pozivamo sve nadležne institucije da reaguju!

Na kraju, i to sa namerom, da damo komentar na to što predsednik opštine Golubac raspop Nebojša Mijović tvrdi da nikada nije posedovao vozilo marke “Lada Niva”. Ovo može da bude jedino ako su svi meštani opštine Golubac slepi, jer svaki meštanin, ama baš svaki zna da je predsednik imao vozilo navedene marke pre nego što je dobio novog džipa marke “Tojota RAV”.

Takođe, predsednik Nebojša Mijović tvrdi da nije platio cifru koju smo mi naveli. Pa mi nismo ni raveli da je predsednik platio džip, već je isti dobio na poklon i to od vlasnika privatnog putarskog preduzeća “NEIMAR PUT” iz Salakovca! Ali, o tome kakve su malverzacije bile oko asfaltiranja puteva i ulica u opštini Golubac pisaćemo u nekom od naših narednih tekstova.

Takođe, u narednim tekstovima pisaćemo o malverzacijama i krađi raspopa Nebojše Mijovića u vezi tendera za izgradnju marine i plaže na Dunavu na ulazu u Golubac, gde su u igri oko 2 miliona evra, a i o pešačko-biciklističkoj stazi ka Tvrđavi Golubački Grad koja je specifična i čija izgradnja košta isto oko 2 miliona evra! Veliki plen za raspopa Nebojšu Mijovića, nema šta!

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker