AKO NISI PELCOVAN, NEMA HEMODIJALIZE: “Medicinskom fašizmu u požarevačkoj bolnici se mora stati na put!”

“Pokret Živim za Srbiju” uputio je opomenu pred tužbu, krivičnu i prekršajnu prijavu Opštoj bolnici u Požarevcu, jer uslovljavaju pacijenta na hemodijalizi.

Opšta bolnica u Požarevcu/Foto: Privatna arhiva

Naime, pacijentu M.G. (40) u Opštoj bolnici u Požarevcu traže da se ili vakciniše ili da pred svaku hemodijalizu uradi PCR test. Ukoliko ne želi da se vakciniše mora svaki put da donese negativan PCR test ne stariji od 48 sati što znači da mora tri puta nedeljno da radi taj test odnosno 12 puta mesečno što iznosi 108.000 dinara, i to naravno sve on mora da plati sam.

– Ovo je svojevrsni medicinski fašizam, za koji moraju svi odgovorni i učesnici i saučesnici da odgovaraju. Medicinska ustanova mora da pruži medicinsku pomoć svim pacijentima bez diskriminacije i bez uslovljavanja. Svaki pacijent ima pravo na medicinsku zaštitu bez diskriminacije, a medicinski radnik koji uskrati medicinsku pomoć pacijentu čini krivično delo – kažu iz “Pokreta Živim za Srbiju”.

Takođe, “Pokret Živim za Srbiju” se obratio i Ministarstvu zdravlja, zahtevom za inspekcijski nadzor.

– Medicinskom fašizmu se mora stati na put. Pacijentima se uskraćuju osnovna ljudska prava, ucenjuju se i uslovljavaju. O svemu ovome obavestićemo i tužilaštvo – poručila je advokat Milina Dorić zamenik predsednika “Pokreta Živim za Srbiju”.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker