TAKMIČENJE POLICAJACA I CIVILA: Ekipa „Ćovdinski kotlić“ skuvala najbolji gulaš (FOTO)

Uz sunčano vreme, rakiju i pečenje, rekordan broj ekipa borio se za titulu najboljeg u kuvanju gulaša i pecanju riba na plovak.

Tri najbolje kuvarske ekipe/Foto: M.V.

U Zaovačkoj šumi kod Malog Crnića održano je tradicionalno takmičenje u kuvanju gulaša „IPA kotlić“, četrnaesto po redu, u organizaciji Internacionalne policijske asocijacije (IPA) za Braničevsku regiju.

– Ove godine u kuvanju gulaša učestvovalo je rekordnih 29 ekipa, a u pecanju ribe na plovak 14. Posebno sam zahvalan rukovodstvu opštine Malo Crniće, jer su očistili Zaovačko jezero, što je omogućilo održavanje ribolovačkog takmičenja – , kazao je domaćin takmičenja, Dragan Petković, koji se penzionisao prošle godine, ali je i dalje na čelu IPA za Braničevsku regiju.

U kuvanju gulaša takmičile su se ekipe policajaca, ali i Vojske Srbije i civila. Među civilima bile su ekipe Gradske uprave Požarevac, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem i ekipa opštine Malo Crniće sa predsednikom Mališom Antonijevićem.

– Zahvalan sam organizatorima iz IPA asocijacije na ovako dobro sprovedenom takmičenju, kao i bratskoj opštini Malo Crniće. Ovo je dokaz kako lepo mogu da sarađuju i državne i lokalne institucije, zarad interesa cele zajednice – rekao je Pavlović.

Među takmičarima bila je i ekipa novinara, čiji je kapiten bio Novica Savić, dopisnik RTS-a iz Požarevca, a glavni kuvar Slava iz sela Bare.

– Iznenadilo me je lepo vreme, ali i broj takmičara. Nama je ovo drugo ućešće po redu, ali pobeda nam nije važna, već lepo druženje i opuštanje u prelepom okruženju – , rekao je Novica.

Novinarska ekipa, koja se zagrevala uz rakiju i kobasice sa roštilja, bila je i najveselija, jer su jedini imali živu muziku – orkestar Mirka Mandića, koji je izvodio dva velika hita „Mečka čupa panjeve“ i „Jato divljih svinja“.

Posle višesatnog kuvanja, žiri je degustirao porcije i doneo odluku o tri najbolje ekipe. Prvo mesto zauzela je ekipa „Ćovdinski kotlić“, koja se ovde prvi put takmičila i odmah pobedila.

– Kuvali smo po tradicionalnom receptu, koristeći junetinu i svinjetinu. Ovde smo prvi put, ali imamo iskustva na drugim takmičenjima na kojima smo, takođe, pobeđivali, a organizujemo i „Ćovdinski kotlić“ – , rekao je šef pobedničke ekipe Goran Gajić.

Drugo mesto osvojila je ekipa „IPA Braničevska regija – Žabari“, a treće „Moto klub servis“ iz IPA regije Srbija.

Ranije su pobednici osvajali kuvarski kotlić, osvajači drugog mesta IPA majice, a trećeg kuvarske kutlače. Ove godine prve tri ekipe dobile su zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju, koje im je uručio gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Što se tiče takmičenja u pecanju ribe na plovak, najbolja je bila ekipa „Sedište“ Policijske uprave Požarevac.

TRADICIJA

„IPA kotlić“ održan je i prošle godine, ali, zbog epidemije, nije imao takmičarski karakter. Tada su se samo okupile članice IPA asocijacije, kako se ne bi prekidala dugogodišnja tradicija održavanja „gulašijade“.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. MARINIKA: Vučić priznao da se čuje sa kriminalcem Zvonkom Veselinovićem Potpredsednica Stranke slobode i pravde

    Marinika Tepić za Nova.rs je rekla da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uopšte nije demantovao njenu tvrdnju da je zapravo prisluškivan kada je komunicirao sa “biznismenom” kojem je suđeno zbog raznih krivičnih dela Zvonkom Veselinovićem sa severa KiM, kao i jednim od potpredsednika Srpske liste Milanom Radoičićem koji su bili “na merama”.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker