POČELO JE: Al Dahra preko internet aukcije rasprodaje imovinu PKB-a

Kompanija Al Dahra, koja je od oktobra prošle godine vlasnik PKB-a, nudi na aukciji polovnu mehanizaciju korišćenu u tom kombinatu. Na onlajn licitaciji PKB mehanizacije prodaje se više od 500 poljoprivrednih mašina.

Kako kažu u kompaniji, Al Dahra modernizuje mehanizaciju, pa sad poljoprivrednici imaju šansu da povoljno dođu do polovnih mašina korišćenih u PKB-u. Sve mašine mogu se i pogledati na imanjima Al Dahre u Beogradu.

U ponudi su plugovi, prese, tanjirače, prskalice… Na primer, plug KUHN 121 MM3 iz 2003. godine prodaje se za 80.000 dinara, sejalica osmoredna Becker Kongskilde Aeromat 8 je 1.200.000 dinara, a presa Welger AP 730 500.000 dinara. Na prodaju su i agregati za navodnjavanje, prikolice i cisterne… Iz PKB nedavno je otišlo 300 radnika. Radnici tvrde da je jedno obećano a da se drugo radi.

Al Dahra (Al Ain Holding) trenutno u posedu ima oko 17.000 hektara nekadašnjeg vlasništva PKB-a, a njeno je i preduzeće Rudnap agrar koje, prema podacima kompanije ukupno raspolaže sa 799 hektara, od čega je 511 hektara u vlasništvu, a ostalo u dugoročnom zakupu.

(Tpknews.com/Agrotv)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker