GODIŠNJICA U NEMANJINOJ 41: Obeleženo 14 godina od smrti Miloševića (FOTO)

U dvorištu porodične kuće nekadašnjeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića, 11. marta obeleženo je 14 godina od njegove smrti.

Nikola Šainović, Slavica Đukić Dejanović i Toma Fila na grobu Miloševića/Foto: M.V.

Vence na grob položili su predstavnici SPS-a, na čelu sa Nikolom Šainovićem, nekadašnjim premijerom Srbije. S njim je bila i Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelj zadužena za demografiju, kao i požarevački socijalisti.

„Ove godine navršava se 25 godina od Dejtonskog sporazuma i 21 od Rezolucije 1244, koji su temelj borbe srpskog naroda za slobodu i za očuvanje Kosova i Metohije. Slobodan Milošević tim borbama posvetio je svoj život“, istakao je Šainović.

Poštu Miloševiću odali su i predstavnici Pokreta socijalista, koji su, u ime ministra Vulina, položili venac, kao i Vjerica Radeta ispred SRS.

Kao i ranijih godina, pristigli su i građani, koji svake godine odaju počast Miloševiću. I ove godine izostala su Miloševićeva deca – sin Marko koji živi u Rusiji i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, ali je na grobu bio položen njihov venac.

Milošević je izručen Haškom tribunalu 28. juna 2001. godine, gde je i preminuo 11. marta 2006. godine. Tri dana kasnije, sahranjen je u dvorištu poordične kuće u Požarevcu, gde je kasnije postavljena i njegova bista, Prošle godine u aprilu, pored njega je pohranjena i urna sa pepelom njegove supruge Mire Marković, koja je preminula u Moskvi.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker