PRITVOR ZA VOZAČA IZ REČICE: Pijan izazvao udes sa tri povređene maloletne osobe

Predragu Periću (19) iz Rečice kod Velikog Gradišta određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je 8. maja izazvao težak udes u kome su povređene tri maloletne devojke.

Foto: M.V./Ilustracija

U trenutku udesa, on je imao 1,86 promila alkohola u krvi. Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje se tereti, njemu preti kazna od jedne do 8 godina zatvora.

Pošto je vozio pijan, može biti terećen i za umišljaj, pa bi tada predmet bio prebačen u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu. On je udes izazvao u 2:30 ujutru, kada je svojim vozilom „reno laguna“, krećući se od Rečice ka Velikom Gradištu, zbog prebrze vožnje sleteo s puta i udario u drvo, usled čega se vozilo prevrnulo na krov.

Tom prilikom, teške telesne povrede, opasne po život, zadobila je M.S. (16) iz Požarevca, dok su sa lakšim povredama prošle D.I. (17) iz Kličevca i S.I. (17) iz Rečice, kao i sam vozač.

Zbog teških povreda, M.S. je prvo prebačena u Opštu bolnicu, a onda u Urgentni centar u Beogradu, gde se nalazi u komi zbog frakture lobanje i lekari se bore za njen život. Osumnjičeni je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 časova, a onda i pritvor, kako ne bi uticao na svedoke.

On je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u prisustvu branioca koga je sam angažovao i tom prilikom priznao je delo za koje se tereti. Uz određenje pritvora, naloženo je pokretanje istrage, u okviru koje će se izvršiti i veštačenje njegovog vozila.

Inače, on je vozio sa probnom dozvolom, koja, u periodu od dve godine, nalaže da se upravlja vozilom manje kubikaže i uvek u prisustvu iskusnog vozača.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker