ZBOG BROJNIH ŽALBI GRAĐANA: Ustavni sud Austrije od ministra zdravlja traži objašnjenja za uvedene korona mere

Ustavni sud Austrije uputio je, u okviru provere korona mera, pitanja Ministarstvu zdravlja, koja se pre svega odnose na opravdanost uredbi koje su obuhvatale lokdaun i “2G” pravilo.

Ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn

Posebno se ustavne sudije interesuju za opterećenje zdravstvenog sistema, pošto je vlada svoje mere povezala sa stanjem u bolnicama. Do 18. februara sudije traže odgovor na ukupno 10 pitanja.

Inače, Ustavni sud dobio je brojne žalbe građana protiv uredbi koje je uvodilo Ministarstvo zdravlja.

Između ostalog, sudije pitaju da li je su brojevi hospitalizovanih i umrlih, koji se pominju u uredbama, vezani samo za zaražene kovidom-19, kao i na koji način se vrši prebrojavanje.

Takođe, sudije zahtevaju detaljne podatke o umrlima – da li su umrli zbog ili sa Kovidom-19.

Isto tako, Ustavni sud želi da zna koji soj virusa je bio prisutan kod obolelih, i u kojoj meri, 1. januara, kao i 25. januara.

Pored toga, sudije pitaju i u kom postotku se može infekcija povezati sa porodicom, poslom, kupovinom, i slobodnim vremenom.

Sudije traže objašnjenje i za naložene mere zaštite, pitajući da za koliko nošenje FFP2 maske smanjuje rizik od zaraze u zatvorenom prostoru i na otvorenom, ali i koliko vakcine smanjuju rizik od težeg oboljenja.

Na kraju sudije žele od ministra zdravlja Volfganga Mikštajna da znaju koliko se lokdaun za nevakcinisane odrazio na broj hospitalizovanih.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker