UHAPŠEN POŽAREVAČKI RAZBOJNIK: Opljačkao dedu od 96 godina

Jusuf Asani (42) iz Ulice Rade Slobode u Požarevcu, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio razbojništvo nad starcem A.K. (96).

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu

Ovo razbojništvo dogodilo se 23. maja, u Ulici Miloša Pocerca, u blizini Poljoprivredne škole. Osumnjičeni je prvo gurnuo i oborio na zemlju A.K, koji se kretao uz pomoć štaka, a onda mu ukrao torbu i pobegao. Kad je video da u torbi nema ničeg vrednog, vratio se i iz džepa košulje starca ukrao novčanik.

Prema izjavi nesrećnog dede u novčaniku je bilo 7.000 do 8.000 dinara, dok uhapšeni tvrdi da je bilo 2.000. On je uhapšen posle nekoliko dana i saslušan u prisustvu advokata dodeljenog po službenoj dužnosti.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, njemu je određen pritvor do 30 dana, da ne bi ponovio krivično delo i da ne bi uticao na svedoke.

Ovaj osumnjičeni je već bio u zatvoru, u trajanju od 8,5 godina, odakle je izašao pre nepunih godinu dana. Za krivično delo koje je izvršio, preti mu kazna u trajanju od jedne do 10 godina. Pošto se radi o povratniku, tužilac će za njega tražiti maksimalnu kaznu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker