OŠTRE MERE POLICIJE: Od 1. januara, ko naduva dva promila, ostaje bez automobila!

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izradilo je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji bi, posle zakonske procedure, trebalo da bude usvojen 1. januara 2017. godine.

vozio-pijan-alkohol-policija

Nacrt zakona predviđa značajne izmene i dopune važećeg Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji je donet 2009. godine, a jedna od onih koje su najviše uzburkale javnost jeste ta da će se vozilo oduzimati vozaču koji bude uhvaćen s više od dva promila alkohola u krvi.

Osnovnim predloženom odredbama predviđeno je da se Nacrtom zakona uređuju sistem bezbednosti na putevima, ponašanje učesnika u saobraćaju, nadležnosti i odgovornosti, ograničenjai saobraćajna signalizacija, znaci i naredbe kojih se moraju pridržavati učesnici u saobraćaju. Detaljnije se reguliše i posebno se posvećuje pažnja mladim vozačima.

Regulisaće se detaljno i usluge tehničkih pregleda, a ceo postupak že ubuduže morati da bude snima i povezan sa informacionim sistemom MUP-a. To praktično znači da je odzvonilo tehničkim pregledima na crno.

Prema Nacrtu zakona, nasilnička vožnja kažnjavaće se sa 30 do 60 dana zatvora i 15 kaznenih poena.

Biće produžen i rok trajanja probne vozačke dozvole, a proširena je i lista vozačkih kategorija za koje se ona izdaje.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker