UNIZIO GRADSKU SKUPŠTINU: Opozicija traži ostavku gradonačelnika Požarevca

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, RIIS Istok, Pokret „Dosta je bilo“ i lokalni Pokret „Jasno i Glasno“, treći dan za redom su izneli pitanja upućena gradonačelniku Požarevca, Saši Pavloviću, da se oglasi po pitanju spornih video snimaka u Zaječaru i učešću brojnih Požarevljana i Kostolčana radi vođenja kampanje u Zaječaru, a posebno u vreme predizborne tišine.

Foto: Predstavnici Dosta je bilo RIIS Istok i Jasno i glasno

Zatraženo je da gradonačelnik podnese ostavku, budući da ova tri pokreta smatraju da je povredio izborni i krivični zakon, kao i ustav Republike Srbije, ugled Grada Požarevca i funkcije koju obavlja i učinio moguće krivično delo protiv izbornog prava.

Sašu Stojanovića, ispred Pokreta RIIS Istok interesovao je odgovor na pitanje šta će gradonačelnik i pola gradskog veća Grada Požarevca u Zaječaru, i ko je i zašto unizio gradsku Skupštinu i platio boravak u vili „Kopaonik“ u Gamzigradskoj banji.

– Gradski čelnici Grada Požarevca su mogli da se pojave u drugom gradu u javnom nastupu ali u svrhu obavljanja funkcija za koje su izabrani, nikako od vrata do vrata. Ne zato što je to sramota, apsolutno nije sramota raditi kampanju od vrata do vrata ali kada je neko gradonačelnik, ta funkcija ima određeni ugled koji se čuva. Ovo je skandal, ali sem toga što je skandal ovo je kršenje Ustava i povreda Zakona o lokalnim izborima. Da bi se to znalo ne mora se biti pravnik. Niko ne može da bude ispitivan za koga je glasao, da li je glasao i da li je iskoristio svoje izborno pravo. Pored toga, ovde postoji i moguće krivično delo, povreda izbornog prava – izjavila je Marija Simić Lazarević, predstavnica Pokreta „Jasno i glasno“.

Za Tatijanu Stojadinović ispred Pokreta Dosta je bilo Požarevac ovo što se dogodilo u Zaječaru je moralno-etički skandal.

– Kampanja se može raditi do trenutka izborne tišine, a kada ona nastupi onda pored ovog kršenja zakona, možemo da posmatramo i taj etičko-moralni aspekt politike. Na ovaj način naši čelnici još više gade politiku građanima, unižavajući svoje funkcije. Nameće se pitanje da li je Saša Pavlović, gradonačelnik samo SNS članovima ili svim građanima Požarevca? – pita se Tatijana.

Slobodan Vasić iz istog pokreta zapitao je da li je stvarno toliki raskol SNS-a u Požarevcu da ovaj posao moraju raditi čelnici drugog grada?

Vasić smatra da se zna ko obavlja kampanju od vrata do vrata, te je stoga vest, da je jedan gradonačelnik išao od vrata do vrata, odjeknula u celoj Srbiji i sve ostavila bez reči. Vasić je još istakao da će odbornički klub u skupštini Grada tražiti da se o ovome debatuje.

– Ovo je već drugi put da gradonačelnik Požarevca izlazi na nacionalne medije u negativnom kontekstu. Ima u Požarevcu dosta drugih pitanja kojima se treba baviti, ali je pitanje zašto se gradonačelnik bavi ovim – zaključuje Slobodan Vasić.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Dragi moji prijatelji, oni ne odgovaraju nizašta, nedodirljivi su, za njih i vodju im zakoni ne važe, takvi su svuda u svakoj opštini, gradu, gde god, uglavnom poreklom iz bosne ili sa kosova, mi smo taoci nevaspitanih, neobrazovanih i bahatih kojekude dodjoša bez kapaciteta za ono što rade, a da sam gazda je oličenje nemorala i primitivizma, stidim se ovakve srbije,…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker