Održan tradicionalni Festival Cveća i meda, u Kusiću i Velikom Gradištu (FOTO/VIDEO)

Tradicionalno, već 14. put za redom, Festival Cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu okupio je svojevrsne izlagače cvetnih proizvoda iz čitave Srbije, a pridružili su im se i vrsni proizvođači pčelinjih proizvoda.

Foto: TOVG

U Kusiću je 30. aprila zvanično otvoren 14. Festival Cveća i meda. Vrsni proizvođači različitih cvetnih vrsta izložili su svoje proizvode duž glavne ulice Kusića. I ovim cvetnim festivalom zvanično je otvorena turistička sezona.

Foto: TOVG

Ovaj tradicionalni Festival je i ove godine bila idealna prilika za izlagače da se sretnu i razmene iskustva u vezi sa uzgajanjem cveća i pravilnim održavanjem, kao i za posetioce da uživaju u nesvakidašnjem cvetnom prizoru i čuju savete o rasađivanju, gajenju i prehrani cveća.

Foto: TOVG

Festival u Kusiću je otvorio predsednik opštine Dragan Milić. Dok Kulturno-umetnički program oduševio je publiku. Nastupili su dečiji i pripremni ansambli Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac kao i osnovna škola Ivo Lola Ribar iz Kusića. Održana je i dečija modna revija – modni atelje Exkluziv SM Snežane Stokić.

Foto: TOVG

U okviru ove male oaze cveća i zelenila nalazilo se baštensko cveće, rasadni materijali, ukrasno bilje, dekorativni materijali, kao i proizvodi za negu i održavanje cveća.

Foto: TOVG

Drugog dana Festivala u Velikom Gradištu, posle pozdravne reči predsednika opštine Dragana Milića, na najlepši mogući način, nastupom dečije folklorne grupe ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac sa igrama iz Srbije i igrom iz Homolja program je otvoren.

Foto: TOVG

U nastavku programa nastupila je i dečija folklorna grupa iz Topolovnika. Program je ulepšala I plesna grupa ,,Amadeus” koja 24 godine postoji a već tri godine ima svoje izdvojeno odeljenje u Velikom Gradištu, sa koreografijom ,,Šumske vile”.

U toku festivala ocenjivani su štandovi i kreativnost izlagača

Treće mesto za najlepši cvetni štand osvojila je Milošević Mira iz Kusića, drugo mesto pripalo je Vojčetu Raduloviću iz Kusića a ovogodišnja pobednica za najlepši cvetni štand bila je Filipović Ana iz Kisiljeva.

Foto: TOVG

Treće mesto za najlepši štand sa pčelinjim proizvodima osvojio je Živković Boban iz Biskuplja ,drugo mesto osvojio je Arsić Mirko iz Biskuplja, a prvo mesto je pripalo Jović Srđanu iz Topolovnika.

Foto: TOVG

Organizatori festivala su MZ Kusiće, Opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište uz podršku Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac i OŠ Ivo Lola Ribar iz Kusića.

TPKNEWS/TOVG/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker