GOLUBAČKO SELO SMRTI: Pre 5 godina u Bariču je Božidar ubio troje, pa sebe u porti seoske crkve (FOTO)

Selo Barič kod Golupca juče, u nedelju, je potresla stravična vest da je Aleksandar Mišić (25), zvani Tota, osumnjičen da je u subotu u večernjim satima ašovom ubio Dragosalava Stevića (62) zvanog majstor Marko.

Foto: Privatna arhiva/M.V.

Inače, u selu Barič ovo nije jedini krvavi pir, jer je u aprilu 2017. godine celo selo zavijeno u crno kada je austrijski penzioner Božidar Dačić pištoljem ubio sina, suprugu i šuraka, ranio snaju, pa izvršio samoubistvo.

Tog 24. aprila 2017. godide, oko osam časova austrijski penzioner Božidar krenuo je u krvavi pir i hicima iz pištolja likvidirao svog sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla, a snaju Goricu ranio. Potom je u dvorištu crkve pucao sebi u glavu. Do stravičnih ubistava je došlo zbog svađe oko imanja sa sinom i njegovom ženom.

Prvo je ubio sina, zatim ranio snaju, a potom krenuo da traži svoju ženu, koja je kada je videla kako sin pada kao pokošen, pobegla glavom bez obzira kod komšinice.

Božidar je tražeći suprugu nasilno upao kod komšinice u kuću. Komšinica ga je molila da se smiri i da ne pravi “belaj”, ali Božidar je uleteo unutra i usmrtio suprugu na komšinicinom krevetu. Nakon toga je izašao i saopštio komšinici kako nju neće da dira, jer ona ništa nije kriva, i otišao dalje na biciklu da seje smrt.

Nakon što je ubio najbliže članove svoje porodice Božidar je krenuo 100 metara dalje do kuće svog šuraka, i ubio ga ispred kuće.

Sa oružjem u rukama, na ulici je sreo svog brata od ujaka Radeta i rekao mu: “Sve sam ih pobio, ali kurva mi je utekla. Idem da se ubijem” i krenuo ka dvorištu crkve. Nekoliko trenutaka kasnije začuo se poslednji hitac koji je ispalio sebi u glavu.

GODINU DANA KASNIJE – ISPOVEST BOŽIDAROVE SNAHE

– Muž i ja smo se vraćali iz štale kad smo naišli na svekra. Moj Miroslav mu je rekao: “Tata, što si nam isekao kabl od antene? Šta da ti radim, da li da te prijavim?” Božidar je otišao dalje, ali se sakrio iza česme. Sačekao je da moj muž izađe iz kotlarnice i pucao mu u grudi. Onda mu je prišao i ispalio mu metak u glavu – pričala je Gorica Dačić (56), godinu dana nakon što je preživela krvavi pir svog svekra u selu Barič kod Golupca.

Gorica je tada bila teško ranjena, ali je uspela da se spase.

– Kad je ubio Miroslava, počeo je da juri mene! Toliko sam bežala da nisam osetila da me je metak pogodio u grudi. Pala sam i pomislila da će me upucati u potiljak, ali sam se uspravila i nastavila da bežim. Drugi metak me je pogodio u lopaticu, a treći mi je završio u bradi. Nisam prestajala da trčim… Nekako sam stigla do kuće mog oca, koji me je stavio u kola i odvezao u bolnicu – pričala je Gorica godinu dana kasnije.

Tek u bolnici je saznala da su joj svekrva i brat ubijeni, a potom i sahranjeni.

– Pretio je da će nas sve pobiti. On je to govorio drugim ljudima pred prodavnicom, ali smo ga mi shvatali olako. Čak je i unuku rekao nakon smrti moje majke: “Sahranjivaćeš ti još”. Bili smo prvi u selu, a on nas je sve upropastio – priča ova nesrećna žena.

– Često bi nam isključivao struju ili bacao šaku soli u hranu koju smo spremali. Svekrvu bi zaključao u kuću i otišao u Beč na nedelju dana, pa je morala da iskače kroz prozor. Takođe, često joj je govorio da Miroslav nije njegov sin. Kada sam je pitala zašto ga ne prijavi, ona je govorila da se plaši. Veoma nas je mrzeo, sve naše stvari je izbacivao iz kuće, sve što smo mi kupovali je bacao, roditelji me zbog njega nisu godinama posećivali. Istina je da je pre ubistva bio na sudu, gde je tražio polovinu moje kuće – priča nesrećna žena.

– Na grob mu ne idem, ali ide moja ćerka. Samo ona iz kuće, da mi unučići ne budu prokleti. Dovoljno nas je Božidar ionako prokleo – pričala je na godišnjem pomenu Gorica iz sela Barič.

MEŠTANI BARIČA PREPRIČAVALI NOVINARIMA STRAŠNA UBISTVA ODRANIJE

Te 2017. godine meštani su novinarima ispričali kako se u selu Barič, pre samo nekoliko godina, dogodilo jezivo ubistvo.

Okupljene komšije prepričavaju događaj

– Momak koji je narkoman, je kao zaposednut jurio babu po selu jer je tvrdio da mu je radila o glavi. Pričao je da njegovo loše zdravstveno stanje potiče od toga što mu je ona bacila crnu magiju. Na kraju joj je i presudio. Ubio ju je sekirom – rekao je komšija Dačićevih te 2017. godine.

UBIO KOMŠIJU ZBOG MEĐE

– Davno je bilo, ali sećam se da je još moj deda prepričavao tragediju koja je zadesila porodice u komšiluku. Bili su najbolji prijatelji, ali su zbog nesuglasica oko međe opasno zaratili. Završilo se tako što su obe porodice zavijene u crno. Jedna jer je glava kuće ubijena, a druga jer je domaćin završio na robiji – prisećao se tada meštanin Bariča.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

    1. Glupost! Kakve veze pop ima sa ubistvima?! Bilo je više ubistava i ranije. Pre skoro 50 godina, ubijen je mladić metkom u glavu. Drug je navodno hteo da ga uplaši, pa je pucao “pored njega”. Žena je ubila muža, pa ga bacila u bunar. Tast je u prepunoj kafani ubio zeta sekirom, dok je sa društvom igrao karte… Bilo bi dobro da se javi neko iz Bariča sa dobrim pamćenjem i nabroji sva ubistva. Broj je garantovano dvocifren.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker