USPEŠNA AKCIJA GOLUBAČKE POLICIJE: Zaplenjeno 500 boksa cigareta i „Mercedes“

Uspešna akcija policije i tužilaštva

U noći između petka i subote u blizini Golupca policija je uhapsila dvojicu švercera cigareta. Uhapšeni su Ivica Germanović (42) iz Krivače, opština Golubac, i Emir Muratović iz Novog Pazara zbog krivičnog dela nedozvoljene trgovine akciznom robom.

Zaplenjene cigarete

Te noći Emir M. svojim „Mercedesom“ došao je u stovarište u blizini Golupca, gde je dovezao veću količinu cigareta marke „Marbel“. Tu ga je sačekao Ivica G. I počeli su sa istovarom cigareta. Iz „Mercedesa“ istovareno je oko 500 boksova cugareta „Marbel“, spremnih za dalju prodaju. Čim su istovarili cigarete policija ih je iznenadila i uhapsila.

Zbog nedozvoljene trgovine određen im je pritvor od 48 časova. Nakon isteka policijskog zadržavanja predati su Osnovnom tužilaštvu u Veliom Gradištu sa pomenutom prijavom. U nedelju tužilac ih je saslušao i predložio im da, ako priznaju krivično delo za koje se terete, dobiće manju kaznu. Obojica su prihvatili Sporazum o priznavanju krivice kojim su dobili adekvatne kazne.

Emir Muratović kažnjen je sa četri meseca kućnog zatvora uz elektronski nadzor, novčanom kaznom od 100.000 dinara i oduzimanja putničkog vozila marke „Mercedes“, kojim su prevožene zaplenjene cigarete.

Ivica Gerasimović takođe je dobio četri meseci zatvora, ali uslovno na godinu dana, novčanu kaznu od 100.000 dinara i oduzimanja 500 boksova cigareta marke „MARBEL“.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker