VELIKO NEĆE MOĆI: “Nećemo našoj deci oduzeti radost Nove godine, da bi lečili vašu bolesnu decu”

Umesto da izvrše prenamenu sredstava predviđenih za novogodišnju rasvetu i koncerte, gradonačelnik Požarevca i Gradska Uprava su se odlučili za humanitarni reket privrednika, kako bi se zaštitila partijska kasa koja se puni preko tendera.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović

Izgleda da su građani Požarevca uzaludno pokrenuli peticiju prikupljanja potpisa da se novac za organizaciju proslave Nove godine preusmeri na lečenje četvoro teško bolesne dece jer to, po rečima gradonačelnika, neće moći.

Požarevljani su pokrenuli preko društvenih mreža peticiju kako bi se novac iz gradskog budžeta namenjen za proslavu dočeka Nove godine godine, kao i pravoslavne Nove godine, preusmeri na lečenje desetogodišnjeg Dušana Ratkovića i Pavla Paunovića, četvorogodišnjeg Luke Nešića i dvogodišnje devojčice Aleksie Žigrai. Požarevljani za pomoć u njihovom lečenju već mesecima sakupljaju novac, ali sredstava još nema dovoljno zato što su u pitanju veliki iznosi koje treba što pre obezbediti. Onlajn peticiju je do sada potpisalo skoro 1.500 građana.

Međutim, na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je rekao da i pored velike želje to nije zakonski moguće, traženo je mišljenje od stručnih službi koje su rekle da zakon ne dozvoljava da lokalna samouprava uplaćuje bilo kakve donacije i upravo iz tog razloga on moli građane da imaju razumevanje zašto taj novac ne može da se preusmeri. Da je to bilo moguće siguran sam da bi to učinile i prethodne vlasti istakao je gradonačelnik. On je obećao da će svojim ličnim zalaganjem kontaktirati sve privrednike Grada Požarevca u cilju prikupljanja sredstva za bolesnu decu.

RASVETE ZA NOVU GODINU SIGURNO ĆE BITI

– Smatram da pre svega našoj deci ne treba oduzeti radost Nove godine jer smatram da naša deca u sumornim i depresivnim danima, kao i sami građani bi voleli da imaju okićen grad – , rekao je Pavlović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker